1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    5.376
    Kaj mene vo cerviks, piev i jas amoksiklav edna nedela, sega 5 dena pauza pa povtorno treba da proveram. Spermokulturata kaj mazot mi bese negativna. Mislis li deka ja ima i kaj nego? Da proverime li i vo druga labaratorija?

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс јa имaв мнoгу пaти вaгинaлнo тешкo се излечи кaј мене, сaмo сумaмед ми пoмoгнa, требa дa стaвaш и вaгинaлети сo лaктoбaцили кaкo вaгисaн, линекс лејди, зaштo се јaвувa кaкo резултaт нa нaрушенa вaгинaлнa микрoфлoрa. И oбичнo кoнтрoлен брис се прaви 10-14 денa oд зaвршенaтa терaпијa, 5 е мнoгу рaнo.

На eta и Delfina15 им се допаѓа ова.
  3. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Незнам дали има потреба штом ја немало во спермокултурата да се малтретирате ќе ти пишам како ќе биде кај мене. Ова ни дојде како гром од ведро небо,излегуваат непредвидливи пречки.Кога ги правев документите за фонд кај мене беше се во ред сега ќе проверувам дали случајно сум ја закачила.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    4.604
    Ајде женички што се разбирате повеке да ми кажете, @kukla21 тебе те ставам меѓу тие :) .Нели аспиринот е за циркулација и може да предизвика крварење,е сега ем му напоменав на докторот дека кога бев со ивф прокрварев темно црвено уште на 12,13ти ден не обилно ама пак.Зошто ми ги даде да ги пијам сега како подготовка за новото ивф кога прокварев предвреме?Знам требаше да го прашам....ама ете не прашав.

На деара и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам аспиринот не може да допринесе за порано прокрварување. Ако веќе има крварење, ќе го поддржи да продолжи. Делува како антикоагулант, ја разредува крвта.
    Кога му кажа за аспиринот, пред или на истиот преглед кога ти го препиша? Прашувам затоа што може рутински да го препишал.

На деара и emkaemka им се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    4.604
    Пред тоа.Баш ке го прашам следен пат.

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    @bebaa аспиринот никако не може да ти одмогне. Битно е кога ќе бидеш во процес денот кога ќе добиеш да го прекинеш, да не ти се продолжи крварењето, исто и пред пункција до трансвер не се пие.
    Во моментов и да го пиеш нема гајле, тој е за подобра циркулација :)

На pandelka, деара, Anetaoh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    lele ke crknam
    mm vcera pravese spermogram na gak i zamislete mu ispadna normalospermija a bas sega ne pie nisto.....
    inace gi namalile vrednostite za brzoproodni i pospori,porano bese vkupno da se nad 50% a sega pisuvase nad 37%.pagaat standardive...
    prethodno sto se ne piese i nikako ne se pomrdnuvase procentot...sega mrdnal nekoi 5% ama i dijagnozata porano mu bese Asthenozoospermia

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    Зашто да цркнеш, па зарем не се радувате на подобрен спермограм и тоа ко што викаш без терапија :^)

На kukla21, Miami1 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Raduvajte se @Miami1 , raduvajte se, no ne samo toa...Frlete se I vo akcija :) :) :)
    Kazi mi na gak se zakazuva za spermogram?

На delvi, kukla21, деара и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kako be da crknes hahaha....jas tuka se prepotuvam od pomislata deka treba naskoro da se pravi spermogram ne znam dali 5 zivi podvizni spermatozoidi ke najdat za isci ti da crknuvas...i predmalku kazaa frlajte se na rabota i batali vauceri terapii i sl sranja

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    ako zakazes preku maticen pa toj go praka kaj urolog pa urologot zakazuva moj termin.... bilo 300 mkd, a ako odis privatno bez zakazano 1200 mkd
    nie bevme privatno zosto ne sme od skopje i ne znam termini imaat za na prolet

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    ke crknam zosto se iznadadvme pari za proxeed prasok rezultat sekogas 30% brzi....
    nabavivme caevi od nis 300eur rezultat nisto...
    apcinja od germanija rezultati nisto
    apcinja od bugarija rezultat nisto
    i sega ja namaluvaat granicata (pred izbori) hahaha kolku da se poraduvame, sepak podvizni se malku....
    ama garant i kaj mene ima nesto samo nikoj ne me praka na ispituvanja
    se somnevam deka gi ubivam negovite plivaci, a i zatoa embrionite ne mi gi prifati matkata.
    znaci losotija sum...
    se zezam ke prasam na konsultaciite pred slednoto ifv sto moze da se ispita kaj mene plus?

14. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    a neli vo remedika imaat metod na vadenje spermatozoidi direktno od testisi?

15. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    ne e podobren spermogramot gi namalile granicite vo gak.....
    uste vo avicena ne sme bile, posto ovde kaj nas vo lokalnive laboratorii davaat spermogrami pisuvani na raka, i posledniot pat bea skrtani i procentite ne bea vkupno 100%:punch: a kostaat 800 den.vaka 1200 ama barem se stampani kompjuterski
    a kazi mi na histologija se zakazuva preku urolog?
    doktorot moj od gak mi rece deka najdobri ispituvanja pravele tamu

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    А извини не те разбрав така :)

Јас во неколку наврати имам кажано дека на Хистологија секогаш правиме, секогаш и доктор ги објаснува, уредни се, објаснети...
    А се оди со упат од општ матичен или уролог, апстиненција 3-5 дена и хив резултат. А за закажување претходно сум одела ми закажале па сум земала упат, пошто сме чекале и 2 недели. Но како да некоја феминка спомна дека сега можело да се закаже и преку матичен...
    И цена 150денари :)

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    thanks
    ke probame taman za ifv dokumentite ke mi trebaat 2 spermogrami

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    4.604
    Во кој век сме,сперограм на рака пишуван па и грешки во процентите :fubar: ужас.А колку време се обидувате извини ако веке си пишала.Ако ти си помирна ако си испиташ основно за тебе дали е во ред,побарај си сама да ти даде упут матичниот (хормони,и проверка на канали)за брисеви претпоставувам си имаш направено.Само не се нафакај на кломифен без да ти проверат канали.Обично матичните така прават.
    Едит: Ти веке размислуваш за ивф спремаш документи,а јас за основни испитувања ти кажувам :$(facepalm) се извинувам не сум во тек многу сме на темава и .......:)Ајде да си останеш природно дури спремате документи.

На kukla21 и Miami1 им се допаѓа ова.
  19. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    5 години пробуваме, ама низ нив имам едно хистеро, едно лапаро,4 неуспешни инсемиации (последната е во тек уште е рано да видиме резултат) и едно не успешно инвитро.
    хормоните ми се во ред (пред инвитрото малку ми беше пролактинот покачен, а години на назад ми се супер пролактинот 15 ми е 4 години со ред), кломифен примав за инсеминациите ама нешто посебно не реагирав ( 3 водечки фолекули) а сама произведувам и до 13 (не растат сите нормално).
    каналите на хсг снимката беа во ред, никогаш сум немала проблеми со инфекции...ехата на матка покажуваат се нормално:emo:
    аама ете не бива...

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ние правевме спермограм на Гак,со упат од матичен на уролог,урологот ни даде упат приоритетен кој трае 7 работни дена и е 150 ден.И нашиот резултат беше подобар на Гак

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.