Девојки денес се боцнав за проверка на хормони на ГАК. Ми рекоа резултати за 3 до 5 работни денови. Дали навистина толку се чека, порано максимално за два дена беа готови.
Zenski dali do kolku zenata ima genetski mutacii vo krvta , toa znaci deka ako rodite dete, deteto ke bide so abnormalnosti? Se spremame za Ivf pa mi e strav zosto mi se najdeni na transfyziologija takvite mutacii
Ne, moze da predizvikaat spontan kaj odredeni zatoa davaat kleksani ili aspirin zavisi toa doktor si prepisuva, ama ne e povrzano so abnormalnosti kaj plodot.
Fala mnogu mila da veke imav eden spontan , pravev histeroskopija i na septum zdravje se nadevam.sledna bremenost ke e vo red
Ако не те закачат од царина не плаќаш ништо. Ако ти стигне од царина на мејл ќе им пратиш принтскрин од нарачката и уплатата (до 20 евра не се плаќа ништо)
ne jas imav 6 mutacii i so kleksani I kardiopirin rodiv zivo i zdravo devojce a prethodno imav 2 rani spontani abortusi
Девојки колку денови се чека за резултати за хормони на ГАК? Вчера се боцнав ми рекоа за 3 до 5 работни денови ќе се готови резултатите. Дали некоја од вас сега брзо таму проверувала хормони?
Mene isto cetvrtok mi zemaa na 3 den ciklus krv denes bev na ultrazvuk prasav za rezultatite i mi rekoa rezultatite uste ne se gotovi... edino samo za amh ke si pocekam poveke za rezultat a ostanatoto mi rekoa do sreda najkasno ke bide
Девојки ве читам рефовно, сум пуштила солза за секоја со неуспешен трансфер и радост за секоја цртка.. јас релативно стресно го поминувам процесов.. особено кога на кариотипот ми видоа некој проширен хромозом што дополнително го отежнува процесот... по секој неуспешен обид ми треба цела година да ми се стабилизира организмот поради стресот што си го правам... ама после последниот неуспешен трансфер во Мај со бета 1 незнам на кај да фатам. Не отидов на контрола.. едноставно немав сила да мислам што понатака.. и од пусти страв пролонгирам... Циклусот ми е ок овие два месеци.. јас редовна овулација немам а и хормониве не ги испитав ама сигурно ми се крш.. сега прво би сакала да отидам кај др Кочо на разговор ама на привано зошто неможам да закажам на трансфузиологија за од трансфузиолошки аспект да ми ја потврди дијагнозата и терапијата.. какво искуство имате со него
Znaci jas ke si pocekam, vcera bocnata garant okolu petok ke imam rezultati. AMH zamenata na maticnata ne mi ni dade da proveram, ne smeela.