Конечно ги поднесов документите во фондот, ми кажаа за 5 недели, ако нешто треба дополнително да се испита ќе ми било доставено на адреса.
Фала, фсх многу високо сега што испитував 34.2, не го дадов тој резултат, претходниот со 11.1, таму па тсх ми е 0.24, да не ми правам проблем, а сега тсх 2.24.
I mene FSH visoko kaj nas tuka se drugi vrednosti ama 9.4 e visoko...mene denes mi dadoa uput za endokrinologija a od klinika termin vo ponedelnik pa da vidime sto ke se desi...plus i insuliska mi e 18.5 a granica do 20... seker granoca 100 mene 106 ete po edno apce mi uklucija od denes pa ke vidime sto ke bide....na site neka ni e Gospod napomos...
Пиеш некои суплименти? Мене ендокринолог ми препиша олигогал и Елова, јас на своја рака пијам инозитол, маса, коензим Q10, метилиран б12.
B12,D3,C1000 Folna kiselina Omega,magnezium,calcium Neznam veke sto drugo da pijam Plus za teroidnata euthyrox 112mg mi ja dignaa a piev 75mg
Мене сега тсх 2.24, сега Септември треба на контрола на ендокринолог, со се испитано и инсулин, па не даваат упат ни општ матичен ни гинеколог, општ матичен ми закажа термин за интернист, па тој упат. Инаку сакам и дхеа да земам. И фолна пијам исто.
Mene mnogu razlika na vrednosta imam od Juni mesec i sega Avgust izmegu toj peripd imam 60 inekcii i edna punkcija...taka da neznam sto se desilo ama odma si pobarav uput za endokrinologija...dhea sakam i jas da pijam ama sepak so konsultacija
Fala ti na odgovorot. Ne bev nesto aktivna denot pred ispituvanjeto a i periodot mi e bez stresovi.. iskreno sum mnogu isplashena, zasto za mnogu kratok period se pokaci, na poslednite analizi vo maj otkako go ispiv dostinexot bese ok i za 3 meseca pak e pokacen..
Здраво, дали некоја може да ми каже како оди постапката за долг протокол, колку време трае целиот процес. Треба да започнам со микрогинон кога ќе добијам циклус.
Ne. Jas za ova imav problem od maticniot zasto me ubeduvase deka bez toa nemoze na drug nacin da se podnese i deka sistemot ne raboti i deka so meseci nemoze da se podnese baranje i se ke mi propadne vo voda Po moja inivijativa so potpolneto baranje obrazecot sto treba da go popolni pecat i potpis si podnesov i si dobiv vaucer,Nitu baraat takvo nesto da ti bide podneseno.
jas go pijam bez prekin dostinex , bromergonot posto vo makedonija go imase vo makedonija go piev do 12 ned vo bremenosta posle go prekinav i otkako prekinav so doenjeto gi nemam prekinato prvo bromergonot a otkako go nema vo mk dostinex a od ispituvanjata prvo nez dali si bila na endokrinolog ako ne odi na endokrinolog i nez dali imas praveno magnetna rezonanca na hipofizata ako ne napravi i kako ti e tsh dali ti e iznad 2,5 prasuvam oti za ivf najdobro e da e pod 2,5
Здраво девојки, се спремам и јас со документи за ваучер. Денес испитував хормони на 3.ден. Дали се ок за во фондот што мислите?
Tsh e 1.7 a do sega ne sum pravela magnetna ili ispituvanja kaj endokrinolog. Site ostanati hormoni se ok samo prolaktinot e visok. Najdobro da napravam ispituvanja pred da prodolzam so ostanatite analizi za ivf. Ti blagodaram ❤️