I toa sme pravele ama togas takov bese denot ni tamu nisto ne se najde....a vo ejakulat ponekogas ima po nekolku zivi i aj sea bidi pameten pa resi sto da prais. Inaku maz mi pie nekoi apcinja od amerika gi naracavme 6 meseci e terapijata. Izvini i jas ne te razbrav deka do granicite e a ne realno podobruvanje
Здраво на сите. Дури исчитам се поминаа 7 дена. Добив ваучер уште во октомври, но тек сега ќе правиме, во Систина кај Лазаревски. На 1ви почнав со стимулации, супрефакт. Во среда сум на контрола па ќе видиме како ќе продолжиме. Треба и клексан да вклучиме во терапија. Сакав да прашам за партиципацијата, дали уште наплаќаат, бидејќи на страната на ФЗО има соопштение дека пациентите се ослободени од плаќање и партиципацијата е на товар на фондот. Соопштението е од 25.11.2015 год.
Имам претходно два спонтани абортуси во осма недела. Имам покачени АФА и комбинација од мутирани тромбофилични гени PAI-I и MTHFR. Тие прават згрутчување на крвта. Пиев и аспирин, но го прекинав, заради крварењето кога ќе прават пункција. Може ќе продолжам пак после тоа. Првата бременост пред пет години, со инсеменација, втората лани природно, откако отидов кај Лазаревски и ми даде да пијам аспирин. После тоа ништо, не сака ни природно, ни со инсеменација. А веќе нема време мора со инвитро да пробаме.
Девојки каде правите тестови со упат за ХИВ и Хепатит за документите за ИВФ? Лани правев на инфективна, сега матичната вика го искомплицирале - нешто као инфективната дава упат, не можела матичната да даде за таму, некаде па немало реагенси и се чекало..и слични небулози...
Jas pravev vo zeleznicar bez uput na privatno hepatit b i c i hiv se zaedno 300 den za 40 min go davaat rezultatot
конечно ја нема бактеријата е. коли брисот ми е чист...е сега ке одам во некоја приватна амбуланта да обезбедам чист резултат за хепатитот б кај маж ми се надевам ке ни излезат во пресрет...ги гелдам сите документи и гледам дека хормоните ми вазат до 20.02.тогаш изминуваат 6 месеци...дали мислите ке прават проблеми во фондот ако ги пуштам на 15.02...или да обезбедувам нови ..
J as kolku sto znam gi davaat kako podloga nesto sto mora barem 7-10 dena da se pijat i ako prokrvaris gi prekinuvas , jas taka napraviv mojot dr.mi gi prekina mu kazav deka imam po malju kako bledo crveno i mi rece prekini nekolku dena i jas voopsto ne go pijam aspirinot...
Toa e pozadi policiskata stanica Beko vo centar vo prolazot i odma se gleda poliklinika Zeleznicar samo nasabajle rano treba da odis do 9 bockaat i za 40 min ti go davaat rezultatot samo so licna karta drugo ne ti treba
А да си направиш нови.... Некој ден, па и еден месец што може многу да ти смени Пс. Одма нема да ти го земат предметот сигурно, барем недела ќе помине, а тогаш веќе ќе ти биде истечен резултатот.... А бидејќи се ципидлаки......