Jas podnesov na 13 juli i vcera otidov do Fond i mi kazaa deka imalo odgovor od 16.08. I jas zvonev nekolku dena po red i ne gi dobiv. Taka da ako mozes najubavo odi do tamu. Sigurno imas odogovor.
Хсг може да покаже непроодни канали и од згрченост на телото. Ама значи ни кај мене ми кај тебе каналите се пресудни за неуспешни ивф, јаз знам дека имам проблем со квалитет на јк ти знаеш дека имаш слаб ендометриум. Со ананас да пробаш, мислам дека до трансфер било многу добро да јадеш. Или тој еден ембрион да го замрзнете до нареден циклус, да одмори малце телото?
Jas se otkazuvam od ivf, nemam jajce kletki zamrznati. Imam sega eden vodecki folikul na 12 den od ciklus 19mm treba da pukne kaj i da e,ama endometrium mi e 5. I da se oplodi jajce kletakata nema da se zakaxi,nema kade.
primav den pred inseminacija Ovirtrelle inekcija vo stomak neznam dali e taa stop inekcija so ja kazuvaat
Колку денови по примање на овитреле 2 инекции се детектира бхцг на домашен тест? На 14.08 ги примив, пункција на 16ти. веќе 9 дена се поминати, би требало да е поминато дејството нели?
Mila jas na 14.08 isto primav Overtrille edna inekcija, denes pravev betahcg ispadna 4, 8 rezultat. Treba za 7 dena da dobijam moze od inekcijata toj rezultat da se e pokazal.Ista data sme nie dve
Мене од Германија ми ги донесоа, 180 капсули, 140 е. Во Грција беа дупло поскапи, а и кај нас ништо не се поарни со цениве
Ама ти си со инсеминација, јас пункција на 16ти, а трансфер нс 21ви. Знам дека е прерано за тест, само да знам до кога може да покажува бхцг. Имаше една членка пред некое време пишано дека од трансфер секој ден правела тестови. Линија од стоп инекцијата имало уште веднаш, но секој ден бледнеела, сѐ до 6тиот ден кога почнала да се појавува и затемнува секој ден. Тоа ми е идејата и мене од што стварно не можам да издржам… Инаку Лабоквик тестови во Зегин на Бит Пазар и Зегин во Ретаил Парк во Топанско, да знаете.
11 дена после примена стоп инекција (дупла доза) што беше 4 дпт со бластоциста добив многу бледа втора линија, претпоставувам тоа беше остатокот од хцг инекцијата. Следниот ден (5 дпт) втората линија беше за нијанса потемна и после секој ден стануваше сѐ потемна. Бхцг направив на 8 ден од трансфер. Можеш задутре да тестираш, ако има линија, веќе прекутре треба да е потемна. При двата успешни трансфери (и свеж и крио) примив хцг и при двата тестирав секој ден. Од мое искуство, ако има бременост, линијата никогаш нема скроз да ја снема, во еден момент ќе има поклопување од хцг од инекцијата и хцг што ќе се лачи од имплантацијата. Само нормално треба да станува потемна. Со среќа, многу живци ќе ти требаат за ова ако си решена да го правиш, јас полудував тие денови додека да бидам на чисто што се случува.
А имаш добри јк? Се оплодуваат, се развиваат? Дали имаш можност да го замрзнете тој еден ембрион па после да работиш на ендометриумот. Зашто и вака што читам слушам некогаш подобро било со замрзнат.
Знам "ти ме натера" да правам хсг и се надевав дека и јас ќе сум таков случај. Порано правев испитувања и се молев да се во ред, сега се молам да не се во ред да знам што да лечам. Е сега нешто Лазаревски потспомна за пролактинот ми бил во границите ама кон горна одел. Чекам да добијам и да испитам хормони и правец на ендокринолог.
Здраво дали има некоја искуство со bruselin инекциите? Да ми каже за што како се нус ефекти нешто чисто информативно ме интересира ❤️
Da da super se jajce kletkite. Se oploduvaat do blastocisti, prezivuvaat. No ete poslednovo na priroden ciklus izvadeni 4 oplodeni 3. Do den na transfer site preziveaa. Mi vratija 2, a ednata ne bila dovolno razviena.
А ставаше утрогестан, пролутекс? Естрофем дали пиеше за ендометриум? Или само така скроз на природно?
Кај нас 5.000 и нешто 60 капсули. Ние касно кажавме на пријател, веќе тргнал мкд, и нигде ги немаше, една пријателка што работи во аптека ни ги порача.