Кога поднесуваш документи за втор/трет ваучер нема потреба да поднесуваш документи од претходно неуспешно инвитро. Требаат 2 спермограми.
Јас кога поднесував за втор ваучер ми го бараа извештајот од првото ин витро кое беше неуспешно. Не го поднесов со првичните документи и ми го побараа со писмо. @Ljiljana1986 Види во клиниката кај што си правела, можеби можат да ти издадат нов извештај.
Zdravo devojki pijam mikroginon i drugi vitaminski apcinja a od petok ce pocnam so stimulaciii sakam denes da izvadam zab dali nesto od apcinjata bi mi predizvikalo krvarenje nekoj iskustvo pred postapka za stimulacii da vagjal zab? Falavi
Mila jas pred transfer morav da vadam zab ( 6ka) koga go prasav doktorot dali ke e problem pritoa 5 dena pred transfer mi rece deka ne e problem samp da ne pijam antibiotik... e na moja zalost morase pa otkazav transfer Toa bese minatata godina vo septemvri
Аспирин, кардиопирин ако пиеш, може да предизвика крварење, клексан исто инекции ако примаш, другото витамини и др мислам дека нема врска. Консултирај се со докторите за секој случај
Мене многу ме болеа градите од стимулации, а и после тоа уште повеќе пошто останав трудна. Ми се смирија тек после киретажата. Сега пак кога добивам исто, ама не до толку како со стимулации. Сега јајниците ги осеќам отечени и никако не ми поминува и мислам дека ќе полудам.
Stimulaciite lesno gi pominav ne osetiv nisto, ni naduenost ni bolki. ama sega gradite me bolat. Doktorot mi rece deka treba da dobijam za 10 tina dena. Pa kje vidam dali kje se smirat.
И јас не осеќав ништо од стимулациите освен градите, ама сега многу јако го осеќам природниот циклус и се си мислам дека имам нешто, а нема, ни на ехо, ни тумор маркери, ништо не покажува... А јас ќе прснам отечена.
Здраво девојки, некоја од вас што имала искуство со клиниката EUROPE IVF во Прага, да ми пише доколку сака, би сакала неколку информации, може во порака. Ви благодарам.
Девојки да пуштам ваков резултат за ваучер? Минатиот пат е2 втаван сега фсх што да правам сега, да го испитам за некој ден уште повисок ќе е. А според референтни вредности и фсх и лх одговараат за овулаторна фаза, можно е да овулирам во циклус или тресам глупости?