Не прашувај 0,8 пред години сега кој знае колку е, ама на ехо сега 6 фоликули имав докторот рече не е така страшно.
Затоа бил висок естрадиолот на трет ден. Не знам што да те советувам, било кој резултат да го дадеш во фонд ќе ти побараат AMH. Да пробаш DHEA да пиеш да симнеш FSH?
Кога ми беше естрадиолот висок на втор ден беа анализите. Всушност јас цело време на втор ден проверувам, ваљда по навика од инвитрава, ама вчера не работеа и испадна на трет. А и дхеа еднаш 400 и нешто другиот ден 350, височок е и тој.
Dhea i kaj mene preth mesec 66, ovoj 377 kako moze tolkava razlika, piev mikronizirana DHEA ja prekinav.
Кај мене во рок од два дена, мерено во 2 лаборатории 100 единици разлика имаше, не знам веќе во што да верувам. Ќе испитам на 5 ти ден пак и ако пак е висок другиот месец, друго чаре нема.
Kakov doktor da baram za citanje na rezultat od hla tipizacija? Dali treba da bide imunolog? So koj ste imale poizitvno iskustvo?
Верувај не си само ти јас бев возбудена што ќе почнам со постапката.Почнав со стимулации еве 3 ден и сум downникако не упевам да се расположам и да мислам на нешто друго.цело време размислувам што како.Да се надеваме и да се молиме дека ќе успееме
Имајте во предвид дека и од хормоните сме/сте такви. Најтешко ги поднесов менопур, а скоро сите ги имам примано.
И како продолживте после, се намали ли фсх и како? Мене ми е да поднесам за ваучер па ќе јадам смокви два месеци белки ќе се поднамали.
Знаеш колку малку ми требаше да се кренам на нозе? Ете тие 5-6 реченици од @Ljiljana1986. Ич да не ми ти свирка, немало фајде од многу мислење..си го фативме орото и ќе го изиграме до крај. Јес да кенди краш за 5 дена сум 623лвл, ама боље диоптрија да зезнам, место психа Ајде жено, глава горе, мешо напред и да се селиме во труднички сите комплет
Дај боже.Јас одам на работа и таму малку мисли сменувам,ама психата работи.Знам дека нема фајде од мислење тоа што треба да биди ќе биди и да мислиме и да не мислиме.Со среќа на сите
Вчера баш прочитав на еден сајт, дека исходот нема врска дали сме биле напнати или стресени низ постапката или не. Мене па тоа ми даде поголем кураж, и да не бидне барем да не си го препишувам неуспехот на психата. Мој совет ако работата ти е физички лесна, не земај ни боловање после трансфер...Мене ми е ептен криво што не одам на работа, ама па да се килаам од кревање и тоа не бива. До каде си со стимулациите? Како ти оди?
Денес ми е трет ден така да имам уште до понеделник.После трансфер нема да одам и јас.Работам во болница има многу инфекции и нега на болни некогаш.
Девојки кога се поднесуваат дополнителни документи за ваучер во Фонд, дали само тие се поднесуваат или треба и писмото што е пратено до адреса? Кога бев да прашам во Фонд дали имам одговор, ми кажаа дека имам и испратено е писмо уште од 16.08 на домашна адреса. Пола месец помина од тогаш и не знам дали воопшто ќе ми дојде на адреса. Во пошта кога прашував велат нема никаква пратка за мене. Што да правам ако не дојде писмото?
Мене од кога ми рекоа дека е испратено по пошта, ми стигна после точно 17 дена...А да почекаш до петок, па ако не ти стигне дотогаш.. не знам, ќе одиш лично до фондот ваљда.
Sega nemam provereno Cekame da se stabilizira ciklusot pa da proverime,dobivam na 15 dena,piev dabroston ama i tie ne gi zadrzaa,sega pijam ciklo proginova pa ke vidime dali ke izdrzi do kraj