A jas da prasam nesto.. Vie sto imavte neuspesno IVF, sa sledno IVF znam deka posle 6 meseci se podnesuva baranje, no 6 meseci od koga?? Od poslednoto podnesuvanje, od ET, ili???
После 6 месеци од постапката ивф,ама тие добаруваат уште по нешто па се одолговлекува.Ваучерот ми стигна по 2месеци од ко ги поднесов документите.
И јас така во октомври поднесов, уште неколку дена ми важеа, ми одобрија ваучер, само што после тоа во Систина ми побараа да не се постари од шест месеци, па морав пак нови да правам.
Да си ги пратиш документите какви што се,ако има потреба ќе добиеш известување дека нешто недодтига...а може и да поминат,секако кога ќе влезеш во постапка пак се мерат хормоните.
Треба,. би требало сите да даваат нешто како Отпусна листа. Со опис каква терапија си примала, колку фоликули, колку јајце клетки, ендометриум, ембриони.. јас таков извештај имам
Na denot na ET dobiv eden list kade pisuva deka e izvrsen ET na dva embriona, sliki od embrionite, nasite podatoci i toa. Neznam dali e toa toa??
Ова прашувам дека чекам резултати од тие испитувања што ти се мутирани, во МАНУ ги правев.Значи ако има нешто клексан ке ми дадат.Јас не сум била бремена воопшто,само имам неуспешни инсем. и едно ивф.Ајде ке биде,штом два пати кај тебе биднало ке биде пак.
И јас ги правев во МАНУ. 10 гени ми испитаа, 4 беа мутирани и заради тоа и спонтаните ми дадоа клексан. Сега треба две недели пред трансфер да почнам. Се надевам и јас ќе биде. Не се откажуваме и да не биде, мора да се бориме сите, иако некогаш мислиме дека немаме сили.
А да изведеме анкета, за установите за вештачко оплодување и докторите. - Систина - New Born - Ремедика - Плодност - Оргаџиски - Гак не знам дали ми недотига некоја. Кој колку е задоволен од услугите, односот и кој колку успешно поминал? Не знам дали може да се креират комплицирани анкети овде?