Реално и никогаш нема да бидеме целосно спремни за ништо. Ниту за почнувања испитувања, ниту за чекање резултати, ниту за инекции, ниту за тест за бременост, ниту за пораѓај, ниту за мајчинство. Она што ќе не пречека на крај ќе вреди за сите неспремности, паники, плачки и црвци. Земи си ја несигурноста под рака и качувај се нагоре со неа, дека баш таа е најголемата мотивација. Почни, па ќе те читаме догодина со паники во "новородени бебиња и мењање памперси"
искрено на сите ни е страв не си единствена што ова и се случува за жал многу сме.ама јас би ти препорачала да се смириш и да ја почниш процедурата и можеби ќе имаш позитивен резултат.
Каде не работеле? Мислам дека и на ГАК и на клиничка биохемија работат викенди и за празници, јас бев за амх баш на празник и за други хормони 3 ден од циклус така ми се падна.
Зависи колку ти е фсх, мене дека низок амх ми беше матичната и Трајковски ми рекоа да не го давам, ако ми побараат ќе го повторам, без амх јас поднесов документи.
Јас со 11.1 поднесов документи, на граница ми е, чекам одговор од фондот, мислам ќе ми бараат амх. Не ти е многу висок фсх.
Во документите дали да приложам дека ижам проблем со тироидна жлезда хашимото сум и примам терапија 5години
Bolje nemoj, kje se fatat posle za toa i kje baraat gluposti. Ustvari, sigurno kje ti baraat ušte nešto, pa togaš vidi dali i tie kje gi dadeš
*Sisi, nikoj nema da ti bara plus nešto za hormoni. Ne veruvam. Kolku ti e amh inače? I što drugo imate kako prečka, hormonite se ok?
Дали некоја со висок ФСХ, ЛХ и низок АМХ хормон како рана менопауза има успешно инвитро со сопствени јајце клетки?
Ostanuva da vidime, jas sum vo ovaa kategorija, edino što lh e uredno kaj mene Ako ni dadat vaučer voopšto za so naši jajce kletki, ne so donirani
@Moon5 @mom to be ви благодарам мили,но навистина неможам да се контролирам ова ми се случи и кога бев на првите консултации неможев кај докторот да влезам.Сега пак исто,јас имам анксиозност со агрофобија( страв од гужви отворени простории ,страв ми е да тргнам сама некаде не фаќа паника ) пропратено со мн панични напади кои неможам да ги контролирам Ако започнам процес како ќе успејам да се контролирам,боцкање терапии плус пункција( целосна анестезија) незз колку ќе можам да се контролирам со тоа. Плус и да успејам некако потоа немој да си направам беља повеќе видејќи неможам да пијам нешто за смирување Дали некој има што поминувал низ вакви психички нелагодности а да можел да го издржи процесот. Сопругот ми вика ако неможеш сега ќе оставме,но јас незз дали и нареден месец ќе се стабилизирам. Дали можат да се земат некои лекови во постапката за смирување...ох ќе си пикнам. Дали е проблем да откажам термин?
Ти најдобро знајш како се чуствуваш,ако не си спремна почекај да се стабилизираш прво,психичкото здравје е исто така многу важно.Психички мислам нема никој што се чуствува целосно подготвено за ова.и јас почнав со стимулации па размислувам дали ќе имам доволно јајце клетки дали ќе бидат квалитетни итн.ама на крајот тоа што треба да се случи ќе се случи колку и ние да мислиме и стрес да си правиме.Чувај се и твоето здравје е важно исто толку колку што е важно да зачниме
Твоето здравје и состојба се најбитни. Не се форсирај ако не се чуствуваш спремна, но верувај сите до една имаме стравови. Во однос на антидепресиви и анскиолитици има некои што се земаат во текот на бременост и не се штетни ( не е дијазепам и сл.) Познавам пријателка со панични напади како што ги опошуваш твоите и во разговор со психијатар и лекарства се стабилизира после 2 месеци. Лекарот ја храбреше да ги зима лековите и во тек на постапка и шосле во бременост, во зависност од состојбата. Има решение за се!
Да откажеш термин кај доктор додека немаш ништо почнато, не е проблем..но мислам дека ќе биде лошо за тебе насред терапии ако откажеш. Затоа консултирај се со квалификувано медицинско лице кое ќе може да те води низ цел тој процес. Мислам дека ако имаш одбрано добар доктор, па да ти го сослуша проблемот и заеднички да најдете некоја средина која ќе ти одговара за да не иде до панични напади...на пример да ти закажува преглед кога ќе нема многу гужви или да може и сопругот да влегува со тебе кога ќе ти треба, кога ќе дојдеш до делот со анестезија да бидеш успана во соба кај што ќе бидеш со сопругот пред да те влезат во сала... Има многу предлози што можат да резултираат со добар исход, а притоа да немаш нелагодности. Јас ти ја посакувам сета среќа на овој свет
Jas bev vo fondot, im dadov amh so rezultat 0.3, im piknav i molba za so moi da mi odobrat, ne mi ja vratija. Kje vidime što kje bide...
Струга ми рекоа да ти беше трет ден ќе ти земеме крв ама подобро ти е на трет ден да дојдиш. Плус немав упат од матичната а тие се сега по одмори кога сакаат идат, дента не беше и така се ми се закомплицира до бескрај.Плус јас си ги фрлив документите, денес прашав кај што ја правев бетата пред 3 год дали можи да ми го препечатат резултатот не можеле и сега ќе барам некој познат таму да ми сврши работа. А за од Плодност мислам дека ќе ми го испечатат наново извештајот. Веќе немам сили да ви кажам, имам и Др здравствен проблем цел месец сум по доктори, секој трет ден крв вадам за нешто и упм и не ми е јасно зошто мора извештајот, ако ми било успешно ќе барав за второ дете Абе само да тргне работава, 4 ќе родам само да им ги земам сите ваучери
Abe I na mene mi pisaa na hsg oti e uredna matkata ama na histeroskopijata ispadna oti imam septum koj se gledal I na hsg ama nemalo koj da go vide