Јас сакам да одам, читав имало многу подобрување со третмани бидејќи имам хормонален дисбаланс. Но членките нека ни потврдат доколку некоја има одено,баш и јас сакам да знам.
Јас читав многу на оваа тема и во странство дури самите инвитро специјалисти им препорачуваат на пациентите напоредно да идат и на акупунктура. Има многу студии кај што е докажано дека акупунктурата има позитивен ефект и дека ја подобрува циркулацијата на крвта во матката. Јас идев два пати по отприлика 2-3 месеци секоја недела. И двата пати фати, но за жал јас имам проблем со повторувачки абортуси. Секако не мислам дека акупунктурата има некакво влијание врз тоа, и претходно имав уште еден без да идам, а и правевме испитувања и најдовме потенцијални предизвикувачи. Кинеската медицина е најстара, акупунктурата почнала да се применува уште пред 3000 години. Јас сега се спремам за инвитро и сакам повторно да почнам да одам. Така што моја топла препорака е да одиш, ако ништо друго барем на консултација, па ќе си одлучиш од таму.
I jas imam 3 missed koi se po priroden pat i edno neuspesno ifv,pa me iteresira dali akupunkturata bi pomognala
Dali ispitavte genetski mutacii? Moze treba da piete methyl folat i methyl b12 i terapija so aspirin i kleksani
Imam genetsko i od trombofilija,pijam metil folat i metil b12,aspirin ne smeam deka trombocitite mi se namaleni,isto imam namalen prtein Z,i antifosfolipiden sindrom
Метил б12 не се голта, се грицка или се топи под јазик. А ти дадоа терапија како хепарин или клексан?
Акупунктурата може да го подобри квалитетот на јајце клетките, сперматозоидите и успехот на имплантација. Јас си мислам дека може само да помогне, неможе да одмогне. Претпоставувам дека ги направивте сите испитувања. Дали најдовте некои потенцијални причинители?
Не е дел од државното здравство, така што само приватно. Јас одев во Tong da Tang, се наоѓа кај МИДА. Се јавуваш и првиот пат закажуваш консултација. Ќе ти побараат да им покажеш испитувања од хормони и спермограм. Во зависност од тоа ќе ви кажат дали има потреба двајцата да идете или само еден и ќе ви кажат колку често. Пред година ипол консултација беше 1000ка, сега може да е малце поскапено. Секој третман е 1500 и трае отприлика половина час. Доколку се одлучите да пробате, се договарате за термини.
Jas go pijam veke godina ipol i ima podobruvanje na faktorite,so poslednata bremenost mi dadoa heparin i po greska aspirin i ne istera poveke od 12 nedela,sega se spremam za vtoro ifv pa ke vidime sto ke dadat,so prvoto primav kleksani
Jas odev na istoto mesto 10 tretmani, no nemase nikakov efekt i prestanav, so nisko amh sum, tretmanite bea kaj doktorot so koj edvaj se razbirav ( kinez) bidejki doktorkaya bese na boleduvanje i so nea ne mozev da komuniciram ( ne bese dostapna za prasanja), ne vidov nikakov benefit