Леле ќути ќе пукнам со тој естрадиол, не е bhcg па да го мислам толку, ама ете не знам зошто ама многу ми мава на его, како да немам ерекција
Forumot go koristam za da spodelam sopstveno iskustvo i procitam mnogu korisni raboti. Tipot na prasanja od tipot na nadmudruvanje ne mi se vo prilog.
Јас ги земав овунорм 2 месеци пред да забременам. Додуша кај мене фати со инсеминација и стимулација, ама пак во контекст на твоево да ти кажам дека земав овунорм. Дали помогнаа во квалитет, кој ќе ти каже...
Aј уште тоа да пробам, веќе 3-4 месеци пијам сумплименти, еве и од фолиномел не сум задоволна, на некои им помогнало, немора да значи мене ако не ми помогнало, дека и на други нема, ама разочарана сум од се.
Девојче, најдобронамерно ти кажувам престани да луташ и брзаш. Кочи малку, сакаш за еден месец се да заврши или помогне и да останеш трудна. За жал не е се така лесно. Доста се труеш со се што ќе прочиташ, а знаеш и дека само со еден месец терапија никогаш не може да има резултати. Проблемот го имаш -спермограмот. Работете на него.
Во моментот пиам primolut nor од 19 до 25 ден од циклус. Даден ми е бидејќи имав циста. Се надевам дека ќе биде се во ред и ќе почнам со ивф постапката. Кога бев на консултации кај доктор Таше разговаравме за видовите на ивф и процедурата. Најскапото мислам ми рече дека е околу 2300-2500 евра со вклучено се. Не успеав само да прашам плаќањето дали се прави на крајот или на почетокот, дали некој од вас има искуство? И дали знаете од прилика кои се цените за инекциите? Само што почнавме со ивф, прв обид ни е се надевам и последен, одиме на приватно бидејќи подолга е процедурата и се чека многу со ваучер но сепак со одредени пари на располагање.
2450 evra e samo transfer plus punkcija 36000 den i plus stimilaciite,i jas koga prasav mi kazaa 2000 do 3000 ama ne izleguva taka,i sekoja procedura posebno si ja plakas
Ima vrska ishranata i fizickata aktivnost. Ova ti go kazuva patalec sto ostanaa trudna so fasting i inseminacija, posle 5 neuspesni obidi so ivf. Ishranata i te kako vlijae vo ishod kaj pacientite so pcos (osobeno kaj niv). Akupunkturata i vitaminite ja podobruvaat funkcijata na matkata i jajnicite i mnogu imaat efekt vo pacientite so nizok amh. Fizickata aktivnost ti dava motivacija, te uci diciplina i najvaznoto te drzi po fokusirana i bez stresovi. Ovoj pat e macen, ama sekoj komponent moze da pridonese vo posakuvan rezultat. I ne e loso zivotniot stil da se smeni dodeka se probuva za bebe.
Jas sega treba da pocnam,drugarka mi ima pocnato kaj niv,denes i bese punkcijata,terapijata i izleze okolu 90000 iljadi i denes punkcijata 36000,