да си се спремиш со документи зошто може да ти речат немаме известување.нас сестра анита ни напна ОДМА да платиме (09,11,2015) а после го уважија законот и се укина партиципацијата,затоа толку итно мораше да се плати.после на ливчето што ти го бараат потпишано од сестрата што ќе ти става стоп инекција пишува дека треба и доказ дека е платено.убаво спреми се.среќно
мене лазарески ми рече првиот ваучер ти е одобрен на 15,10,2015 значи на 10 април можеш да подадеш документи за нов.земете го и дојдете... и јас мислев дека е од денот на ЕТ, ама тој ми рече не е така....
Devojki 2 dena imam kafeav iscedok, tek denes pocnav da prokrvaram. Sega koj den da go racunam kako prv den na menzis?
и мене ме интересираше дали има друг документ лазарески ми рече дека тој што го даваат на денот на трасферот е тој што им треба во фодот.толку
So Gospod napred Natasa ☺ jas pak na 17ti sum na pregled i od 18ti valjda ke pocnam so terapija. Ti si mesec pred mene i da ne vleces site za nos
Ova ne se racuna kako ciklus mila, taka mi kaza doktorot. Ciklus ke ocekuvas povtorno za okolu 30-40 dena.
Е колку се безобразни, а измените стапиле во сила на 13.11.2015, за неколку дена. Се надевам нема да направат проблем, ќе си испечатам јас се што ми треба, за секој случај. Фала ти за информацијата.
Mene mi vratija pari od participacijata vo remedika, dotogas vikaa deka nemaat izvestuvanje a neli reklamite si tecea za besplatno I nie so mm se dogovorivme so sedtra Srebra da si ja poddademe fiskalnata vo socijalno za povrat Arno ama od tamu rekoa od remedika treba vi vratat I po nekoj den se javija pretpostavuvam deka imaa dobieno izvestuvanje za da si GI zememe parite. Znaci posle 13.11.15 e besplatno!!! Ne ni bese za 6000 den kolku so ni bese inaetot za bozemnoto besplatno ivf!!
крвна слика, гликемија и сендиментација за документи е пторебно само за мене или и за сопругот при поднесување за ин витро...
Некој напиша 6 месеци да поминеле од претходното одобрување (дата на ваучерот), па можело да се аплицира... Еве како е на сајтот на ФЗО: "Периодот помеѓу два неуспешни обиди за оплодување не треба да биде пократок од шест месеци од последната извршена постапка за БПО, што значи дека осигуреното лице не може да поднесе повторно барање пред истекување на овој период." Колку што можам да сфатам - треба 6 месеци да поминат од трансферот за повторно да се аплицира
Дали праша за тоа дали се важи спермограмот од медика...бев кај матичната за да ми даде потврда да ме пријави за ин витро ...ама ми кажа да одам уште еден спермограм да направам од различна иснтитуција т.е ме препорача за кај нив во медика...јас имам два ама само од кај органџиски...