Pusti rengen snimka od tvoeto hsg vo privatna poraka neznam zosto no jas ne mozam da ti ispratam poraka
Mnogu si na pocetok, ovoj pat e tezok i najgolem del od nas sto se borime so godini jasno ni e kako se cuvstvuvas i ti go razbiram gnevot. Jas 80% od rabotite sto treba da gi ispitam i koi vitamini da gi zemam mi gi preporacale tuka na forumot, doktorite sto mi gi vodele in vitrata bukvalno nitu eden mi se nema 100% posveteno. Treba mnogu srekja i mnogu kockite da ti se poklopat za da uspees od prva. Daj boze ti da ni bides takov primer i ti posakuvam uspeh
да, јас ги користам на периоди..(скоро и ги препорачав на форумов).. имам голем полип на матка и полицистични јајници и со конзумирање на капките по 2 недели имаше неверојатни резултати... на ехо десниот јајник ми беше комплетно здрав (без дупки ) и имаше оформено фоликул..полипот беше намален .. со бременост не резултатираше кај мене бидејќи не бев редовна, сега почнав повторно да ги пијам, па ќе видиме И да напоменам, кога почнав да ги користам Фемина капките, сменив начин на исхрана (леб,благо,сокови,грицки НЕ) и се запишав на јога. Докторите ми рекоа се од ова дека има допринесено, поготово јогата. Пробај и ти комбинирај ги со промена на животен стил. Џабе ќе ги пиеш, ако психички не се стабилизираш од сите досегашни маки..
Јас ги порачав ама не сум ги пробала воопшто, немаат никаква декларација, не знам што внесувам во себе и како ќе реагирам.
Јас еве цел ден ги проучувам капкиве, составот е невен, ајдучка трева, мајчина душица, вркута. Порано пиев само вркута кај мене ми направи проблем со појава на водени цисти, односно многу ми го качуваше естрадиолот затоа сум скептик дали да ги нарачам. Дали некоја од вас го јадела медот што се нарачува од Лилма?
Abe ovie herbal medicine, kapki vo prirodni bazi i takvi slicni, jas ne bi gi preporacuvala ako ima nekoj problem konkreten kaj parovite sto se boraat so sterilitet. Jas sama koristiv Virak, zavrsiv so krvarenje 2 nedeli bez prestan. Trebase posle da pijam apcinja. I mean gledam kaj mnogu zeni uspesi so vakvi metodi, no spored mene e rizicno. Akupunkturata e edinstvena prirodna metoda sto se preporacuva za sterilitet (normalno Joga/fitness/pilates i slicno). Jas koristev i nekoji apcinja Agnus Castus koji mi gi dade drugarka mi doneseni od apteka od Svedska. Bas vo tie meseci dodeka gi koristev ostanav trudna, isto i mojata drugarka so premnogu nizok amh i los spermogram. Ama ne mozam da kazam deka od tamu mi e uspehot. Rizicni se ovie raboti. Sepak podobro pri sekoja zelba da se proba takvo nesto, ne e loso da se konsultirate so vasiot doktor.
Потполно си во право, еве јас и фармацевт сум и баш затоа ми е страв непроверено да пијам, особено кога веќе имам проблем со забременување. Се што е природно не е безопасно ама кога незнаеш веќе како да си помогнеш се ќе пробаш. Agnus Castus го има во препарати за сузбивање на симптоми за рана менопауза, се користи како фитохормон, што реално е ризик да се користи во нашиве ситуации ама ете којзнае можеби кај вас тоа помогнало а како помогнало не ќе дознаеме.
Еве да се надоврзам. Јас сум со ендометриоза и поради неа намален бр. јк, и сега додека сум на пауза од ивф др. Лазаревски ми препорача да примам капки од Вирак. И мене ми беше чудно кога ми препорача, но ете и тој како медицинско лице слушнал и проверил дека капките имаат добар ефект и еве веќе 1 месец ги користам...
Virak kapkite pridonesuvaat kon zgoelmuvanje na estrogenite, zatoa ti se dadeni. Cim doktor ti gi preporacal, ne treba da se plasis, site sme razlicni
Здраво девојки.Денеска беше мојата пункција извадија 5jk.Ми рекоја дека сите 5 се со добар квалитет па ќе видиме утре колку ќе се оплодат.Патем имам болки во стомакот едвај станувам
Здраво друшки Сакам да правам трансфер со замрзнати ембриони, кажете ми што да испитам на своја рака пред да почнам со процедура? И што мислите за Др. Снежана во Ремедика? Искуства?
Само еден нов спермограм, пап, лрвна слика, инфективен скрининг за двајцата и микробиолошки брисеви. Како доказ за претходно неуспешно, извештај од клиниката за трансферот и негативна бета после. Јас ја имав на меил од лабораторија.
Zdravo zenski,planirav transfer so zamrznat embrion na kraj na mesecov, no na femoflor test mi izleze mukoplazma, ni Dadoa sumamed so soprugot da pieme. I kazav na sestrata Deka planiravme transfer, mi rece deka mozebi ke treba da se odlozi. Dali nekoja imala slicno islustvo?
2 недели по антибиотикот повторно направи анализа. Треба време да помине да се види дали тој антибиотик имал дејство. Јас мака мачев со тие бактерии и во Бугарија ми препорачаа апчиња што делуваат превентивно против инфекции на урогенитален тракт. 3 месеци се пијат по една на ден, не можам во моментпв да се сетам точно на името,ама можам да проверам. Да не се подречам, топ сум од тогаш. Бугарите се топ за фармација. Јас на твое место би одложила за нареден месец.
Сега во август пуштив документи за ваучер во фонд, за прв ваучер. Претходно во јануари правев прво ин витро на приватно. Дали требаше да наведам во документите дека сум имала едно неуспешно ин витро претходно?