Nema potreba i jas imav lani neuspesno invitro na privatno vo juni podadov za vaucer kraj na juli mi go odobrija vaucerot
Ti blagodaram mnogu , mi ja resi dilemata,I Jas taka odluciv da go odlozam.te molam ako SE setis na imeto na apcinjata pisi mi.
Tие апчиња Agnus Castus каде на друго место ги има? Инаку мене од чајот Вирак многу ме болеше желудник и го прекинав.
Nema da ti kazam i da znaev. Ajde dosta so ovie kupuvanja bezveze samo zaradi toa sto slusas uspesni prikazni vo internet. Bidi malku po racionalna. Ne moze sve sto slusas da probas celo vreme. Aj te molam fokusiraj se vo najvaznite tocki. Ostavi gi viraci miraci. Pij gi vitaminite, gledaj da jades zdravo, vezbaj si , i pocni procedura aman.
Многу дрско однесување, и ова не е прв пат... Те читав и на други членки дрско им се обраќаше. Ќе си ги најдам, не се секирај, срамота, наместо поддршка, дрско однесување. Ќе почнам процедура кога ќе ми одобрат ваучер и кога ќе сум спремна.
Извинете што ќе се умешам, но сите совети да се опуштиш малце, да посветиш повеќе внимание на здрава исхрана, физичка активност и пред се да ги слушаш препораките на докторот кој поминал години и години учење и искуство со најразлични случаеви е најдобриот совет и поддршка што треба да си го дадеме едни на други. Можеме да читаме до 101 и назад и да мислиме дека нема што да шкоди ако мешаме витамини, хормони и најразлични апови, но вистинста е поима дека немаме и може да си направиме повеќе беља отколку што ќе си помогнеме. Докторот е тој што треба да ни каже за нашиот случај кои лекарства треба да ги земаме. Убаво ти кажаа неколку членки и тоа треба да си го имаме сите во глава, успешни и неуспешни приказни има мал милион. Кај секој успеале различни работи, зошто може имале и различен проблем. Не треба да се споредуваме со другите, да мислиме дека знаеме се и дека сме експерти. Треба да му дозволиме на докторот што сме го одбрале да ни помогне и да не води низ овој процес, тоа и му е работа, а не да му одмагаме. Можеби ти звучи дрско, зошто ти е тешко да прифатиш. Камо се да се решаваше со едно магично апче и никоја од нас да немаше вакви проблеми! На сите тука мислам дека најмалце ни е дојдено да се караме. Сите сме на темава зошто сакаме да си помогнеме и да си бидеме утеха и поддршка зошто поминуваме низ нешто слично и најдобро може да си се сфатиме. Ама тоа немора да е секогаш дека треба да испробаме некое ново апче, може и да е дека океј е да се опуштиме, следиме препораки, веруваме и не се откажуваме!
Se soglasuvam so tebe,eve jas sum ziv primer za toa sto ke slusnev kupuvav i piev i na kraj si napraviv problem da pocnam da dobivam na 15 dena,takov problem sto ni tableti ne uspevaa da zadrzat da ne dobijam,na kraj frliv se i ostanav samo so metil folat i metil b12 poradi faktorite i eve mi se stabilizira ciklusot
Нема ризик, може да ти го качи естрадиолот слично како и виракот, кај мене многу лесно се качува и тоа ми резултира со водени цисти односно нефункционални фоликули. Кај некого може да помогне на тој начин.
Ако не ти ги препорача доктор и да ти каже точно која доза не ги барај, во аптека со поспремни вработени ќе ти понудат различни брендови ама не ќе знаат да те советуваат за твојава проблематика и воопшто за нашава.
Епа ако сите сме со различен проблем зошто тогаш кажуваат "јас вакви апчиња, пиев, такви витамини, мене тоа ми помогна" итн, и самите членки ги советуваат "пиј ова, пиј она, јас тоа пиев", и што воопшто ги спомна апчињата? За тие апчиња и друга членка спомна да пијам такви. А пишуваат и дека докторите многу не се замарале, дека научиле повеќе на форумот. На членката не и е прв пат ова дрско однесување, страни наназад се расправаше со сите, замисли на толку осетлива тема, што сите тука сме од мака. Значи секој што си има ваква мака, се што ќе прочита за забременување пие. И сега докторите биле стручни, а некои членки ги советуваа да си сменат матична, врска немала, исто и мене. Еве и за Трајковски што ми кажал хормони на 6ти ден да испитам, пиша членка како било можно тоа, кога подобро би било за фсх прв или втор ден од циклус кога е најниско. Па ете јас не сум доктор, бев кај него и го послушав, тој е постручен од мене.
Вака девојки: Витамините како витамини Ц, ФОЛНА, сите видови на Б, Д, коензим, цинк, Е, овнорум, профертил, смокви со маслиново ама баш никако на никој нема да наштетат. Мио интозол е нешто што се препорачува во случај на гранични или високи вредности на инсулин. За акупунтурата, Хербалните напитоци, чаеви и апчина можеш слободно да се консултираш со твојот доктор. За агнус кактус и едни чаеви од турција што поим немам што беа, бидејќи беа без декларација, јас не се консултирав со никој и си ги испив на своја рака. Незнам дали делувале бидејки ФСХ немам испитано една година. Но од 6 пункции на чисто природен циклус секогаш ама баш секогаш имав јајце клетка, никогаш не беше празен фоликул. Месец дена ги пиев, не ми се јави никаков проблем. И те молам наместо да се избацуваш на форумов каде што бараш помош вооедно, прочепкај малку на гоогле, се си пишува. Не сфаќај буквално се. Анализирај си состојбата, види ги витамините, сама дојди до заклучок што ти е безбедно, а за што треба да се консултираш со доктор. На крај на ден верувај му на твојот доктор и терај, не туку прашувај што да пиеш. Луѓето тука споделуваат искуства само, кои лесно можат да бидат погрешно сфатени. За вид на исхрана иди кај нутриционист.
Трајковски точно знае зошто побарал хормони на 6ти ден да се испитаат. Воопшто да немаш сомнеж зошто некои негови постапки се поразлични од оние стандардните. Таквите негови барања за некои од нас нелогични доведуваат да има позитивни резултати, не секогаш ги објаснува своите барања што според мене е најдобро. За некои работи во овој процес тој доктор има sense. Знае точно кога и зошто.
Moeto drsko odnesuvanje, mora da go procitas malku po dlabolko i da gledas nad tie drski zborovi sto ti zvucat tebe. Ne me citiraj vo postovi, i kaj niv imam pravo sto vikam seka NE SE PREPISUVA PROGESTERON VO FORUM, isto kako sto so tebe imam pravo da te karam sto sakas sekoe mozno apce da go zemas samo zaradi toa sto na nekoj mu daval rezultat. Izvini sto vaka direktno ti kazuvam devojce, no ti uste ne znaes sto e maka vo ovoj proces. I te molam ne gi koristi tie momenti da me napagas deka 'ovde se macime ne znam sto'. Mnogu dobro znam sto e maka jas. Ja pominuvam toa uste den deneska. I iskreno se nadevam deka ti nema da imas potreba da pominuvas niz istiot proces. Mora malku da bideme vnimatelni sto procitame ovde, kako gi filtrirame informaciite i sto treba navistina da se zeme vo predvid koga nekoj drug spodeluva iskustvo. Ne mozeme blindly sve sto procitame da go zememe zdravo za gotovo. IMA DOKTOR. Forumot ne moze da go zameni doktorot. Zatoa sum drska i bezobrazna. Nema vkus diskusijata koga jas pisuvam kolku vazno e da se konsultira doktorot pred da se donese odluka za bilo kakvi apcinja da se pijaat, spomnuvam Agnus Castus kako primer deka jas licno ne veruvam deka toaa pomagalo, ti nisto od toa ne procitas, direktno sakas da ides da go kupuvas proizvodot samo zaradi toa sto procita deka sum se zabremenila jas i mojata drugarka. Calm down. Disi malku. Ke vidis vo tek na vremeto kolku e vazno ova sto ti zborim. Pozdrav
девојки мене денеска ми се јавија нема ниту една оплодена јајце клетка ми рекоја дека ќе почекаат до утре.има ли шанса или тоа е тоа ако не се оплодат во 24часа