Мој човек за првото бев убедена дека ќе биде. Па како, одиме на ивф, сигурно ќе биде. И ме тресна животот од земја, ме фати неспремна за неуспех. До петто сум стигната. Размислувам како убаво ќе биде да успеам и колку ќе сме среќни, ама размислувам и кои чекори ќе ги преземам ако не биде. А ќе биде еден ден
Zdravo na site ! Sakam da spodelam nesto so vas i da pobaram nekolku odgovori koj sto minal niz ovaa postapka .. imam namalen amh 1, 06 mi e .. pravev inseminacii ne uspesni konecno mi go odobrija vaucerot za invitro .. narednata nedela kje odam kaj doktorot i da zapocnam poleka so postapkata za invitro ... da mi kazete dali prvo nekoj ima ostanato bremena so namalen amh ? Vtoro prasanje kolku e dolog prcesot so terapija prilicno znam kaj sekoj e razlicno .. isto taka prilicno kolku inekcii se stava na den dali mozeme sami da gi stavame .. sekoj odgovor mi e dobredojden vi blagodram na site odnapred ! ❤
Mi se javija za vaučerot ama jas ne sum vo MK, sega e vo arhiva kje go puštat po pošta. Tek za 10 dena se vrakjam. Ako ne ne najdat doma što kje se desi? Go vrakjaat u fond, go čuvaat u pošta? Valjda nema da se izgubi? Pretposravuvam ke ostavat kartonče vo sandače ama toa važi nekolku dena, kaj kje go baram posle vo pošta ili fond?
Nemas sto da se sekiras ,jas imam amh 0.38 i 3 pati ostanav bremena po priroden pat koi zavrsija so missed,imav 1 ifv i ne fati,terapijata zavisi od organizmot i doktorot ke ti ja odredi,a za inekciite ne se sekiraj sama mozes da si gi stavas,ne bolat
So 0.5 amh imav prirodna bremenost, ne e mala vrednosta kaj tebe. Mnogu ima sto uspeale so namalen amh da postignat bremenost preku ivf. Ti posakuvam ispeh.
Најчесто за време на овулација, така било најдобро, така и мене ми направија а и што имам читано најдобро било тогаш.
Здраво, Има тука успешни приказни и со помал АМХ и природни и преку ИВФ твојот и не е така лош. Колку ќе трае процесот зависи со каков протокол ќе одите, ако е долг се почнува од 21 ден на циклус, ако е краток од 2 ден на циклус. Терапијата ќе ти ја одреди докторот зависно твојата проблематика и она што го гледа на ехо прегледите кои ќе следат до пункцијата (два или три прегледи најчесто) Истата ќе можеш сама да си ја ставаш без никаков проблем не се грижи, лесно е и не е воопшто болно (сестрите ќе ти објаснат се). Ти посакувам успех.
Jas koga imav uspesno ivf edniot embrion nese 5 kletocen drugiot 8 kletocen i sega imam 4 godisna kerkicka
Јас имам амх 2,1 и едвај извадија 5 јајце клетки од кои ниедна не се оплоди.така да не се замарај со бројки,нема правила.
Ти одобрија ли со твои јк? И ако можеш да ми пишеш која дата го достави ама уште прв пат, не дополнителни документи, зошто знам после тебе јас доставив 17.08. Планирам другава недела до фондот да одам да видам. И дали беше во фондот или во пошта кога ти барале дополнителни документи?
Ja na 27.07 posnesov i na 25.08 otidov i mi kažaa vo pošta bilo i si go zemav sva srekja ne go puptile na poštar Vidov baraat amh i um odnesov plus toa so se molba Kako mi odobrile ne znam ne sum videla mi rekoa na drugarka samo deka e vo arhiva i deka možam da si go zemam Ja ne sum u M K i ne znam kako pinataka kje bide i što pišale
Баш ми е жал. Јас имам 2.8 АМХ, мене 4 јајце клетки ми извадија, од нив 3 се оплодија. Некое објаснување ти дадоа зошто толку малку јајце клетки се? Слаба терапија, нешто? Мене ми беше многу чудно, очекував многу повеќе. Баш барав некој со истиот проблем, обично имаат низок АМХ па вадат повеќе јк...
да слаба терапија беше со краток протокол сега сакаат со долг да пробаме.објаснување едната јајце клетка била мн голема другите мали.дали е нормално 3 ден после пункција да имам толку мн болки во стомакот да не можам нормално да одам а вечерва и температура 38
Од мое искуство (јас имам исто амх 2.8 ) пред 6 години со краток протокол ми извадија само 4 јајце клетки, а сега поприлично повозрасна , со долг протокол бев и ми извадија 12 јајце клетки од кои 5 се оплодија. Не знам, ми се чини дека ние со повисоко амх подобро реагираме на долг протокол одколку на краток.
Можно е, кај мене многу споро растеа фоликулите, си викав една ќе извадат па после мислев дека не ми е точен резултатот за амх, па уште трипати го испитав за да се уверам.