@Mihaela123456 , си плачам од радост, да знаеш Среќно и лесна бременост до крај, многу ми е мило. Те читав доста, и верувај твојата приказна ми е ко светло на крајот на тунелот, кој во моментов е многу, многу темен. @Bubce38 само да те поздравам, знам дека и мене ме чекаш
Cestitki, mnogu mi e milo. Citam ovde najchesto, MATICHNA TEMA mi e, od tuka izvojuvav pobeda i jas (ja dobiv mojata najgolema radost i lljubov) i prebaruvam ima li ubava vest od tebe ❤ Se izraduvav mnogu, mnogu od dusha Da si imash najlesna bremenost
Здраво девојки, долго време ве читам собирајќи совети од тука за патот кој што го одиме. На кратко 2 спонтани во последни 5 години без да се откријат причини што предизвикува (сите можни испитувања направени , и плод испитан) и 2 не успешни ин витра помеѓу бремености. Е сега 1 година после спонтаниот испитувам хормони ФСХ 17 и АМХ 0,2 па почнав да пијам терапија која се беше во ред додека не почнав да ги пијам ДХЕА кои ми предизвикуваат страшни главоболки, лошење, омалаксаност. Пиев 3 на ден ама поради симптомите Лазаревски ми намали на 2 на ден. Ми треба совет од вас можеби грешам нешто при начинот на конзумирање, некоја можеби искуство како си помогнала околу овие side effect? Тенкју <3
Imas li napraveno genetsko,faktori,dali imas nekoja avtoimuna bolest,jas pijam DHEA ama po 1 na den i nemam nikakvi problemi
апсолутно не. Тогаш ако прв пат правиш преку Фонд, важат услови и документи како за прво ин витро. И со лесно
Ги имам направено сите можни испитувања и не може да се најде каде е проблемот и зошто не успевам да го задржам плодот Ќе видам како ќе ми биде сега со 2 апчиња на ден затоа што со 3 ми беше хорор
Jas pijam 75 mg na den . Dali piesh mikronizirana dhea? Jas nemam side effects, pijam kup vitamini ok se osekjam.
Genetsko ispituvanje vo MANU napravivte li? Razgovor so geneticar i imunolog? Vitamini vo ovoj slucaj ne pomagaat, jas sum slicen slucaj, 2 spontani, eden vo 9ta, drug vo 11ta nedela, nema dijagnoza, osven nasoka PGD na embrioni pred transfer Ne znam sto da te sovetuvam drugo, osven PGD sto kaj nas go nema
да, микронизирана пијам од 25мг значи вкупно ми доаѓа исто како на тебе пропатно си купот витамини што се препорачуваат за оваа состојба. Дали конзумираш појака храна? Проблеми со сонот?
dali imas ispitano mutacii, moze treba dva kleksai ili eventualno nekoj antitela pa da treba dekortin ili intralipidi. Dokolku e plodot zdrav vidi ovie dve raboti. Jas posle pozitiven test isko meseci unazad primav aspirin, 30 dena kleksan, edvaj 48 kg imam, uredni dimeri i hemostaza pred ivf, nit pa imam nekoj strasni mutacii kako pai primer, hemostazata ne bese ok posle pozitiven test, srekja shto ja ispitav, vednas dva kleksani mi dadoja. Posle mesec dena od primanje dva kleksani hemostazata pak ne e ok, edno vreme e pokratko, taka da vidi i toa. Mene prethodnite ivf doktori ne ni sakaat da mi davaat kleksani, nemas tromoza mi vikaa, posebno tase. Mitko mi kaza, konsultacija so transfuziolog i si teram so jani, sekako go informiram i mitko za se.
vprocem jas gi imav ispitano site antitela vo teloto na imunologiia i se mi bese ok. Endometrioza nemam i toa ok. Za sekoj slucaj primiv intralipid, gledam max da sum zastitena. Nemas steta od nea, osven finansiska nikakva druga. I da nemas indikacija primi dve tri dozi. Ova e moj sovet, ti si znaes najdobro i tvojot doktor.
Дечки, пошто ова ми е во тесен круг од работата, чувствувам потреба да се вмешам како стручно лице. Одобрени се од институт кој дава сертификат за квалитет на храна, не за состав. Ова значи дека немаат штетни бактерии и метали и толку. Кои билки ги содржат и во која концентрација мора да биде означанео на пакувањето и на сајтот. Ако не е, тогаш тоа е спротивно и на Спрските и на нашите закони. Ако е од билки не значи дека е во ред да се зема, некли влијаат на естроген, некои на прогестерон, со кој од хормоните имаш мака и што третираш кога ги земап капките? Нема билка за забременување, има билка со одредено дејство кое може ти одговара а може не. Ова ми дава само знак дека е за печалење а не за лек, зошто ако ги пишат билките, ке ги најдеш и тука и ке си ја направиш сам тинктурата, зошто тоа не е филозофија.
Дали си правела хистероскопија, брис од ендометриум, дебелина на ендометриум е ок? Дали си пробала акупунктура за подобрување на циркулација во матка? Дали си испитала б12, маркери за анемија?