Jas se ignorirav samata sebe. Kako robot se ponasav. Nema sansa poinaku da se izdrzi. @brm_brm mi bese motivacija. Imase momenti krahirav, no minuva se.
Sekretot na uspehot, spored sobstveno iskustvo, e da ne mislis mnogu. You go with the flow. Slusaj go srceto, ne pravi mnogu kalkulaciii kolku i kako. You go do it.
30 dena na more se rehabilitirav, toa moreto seriozno smiruva. Poarna sum, ama mozam i podobro Sekako imam pauza od 6 meseci, ke gi iskoristam za kuliranje. Ali pak se mislam da odam na more Imam uste eden zamrznat, blasto, 7 mi e srekjen broj, ke uspeeme
Мала доза мотивација за сите нас жени хероини што уште се бориме и нема да се откажеме дур не стигнеме до нашата цел!
Леле иста сум и јас, ако од нешто се плашам тоа е дека знам дека додека не се тргнам од тоа место не може да ми се случи нешто убаво. Во случајов не смеам да помислам да дадам отказ и не знам како ќе се изборам да ја задржам и работата и да ми успее ин витрото... Војна водам секој ден, да не зборам колкава е омразата и се молат да не успеам... Тоа ми е уште поголем притисок, затоа што мора да биде, иначе жива ќе ме изедат тие луѓе.
Воопшто не се малку 6 трансфери, а не па два missed. Тоа убива. Двапати си се израдувала и си се надевала...
Обиди се да земеш боледување или одмор што порано. Си ја работиш работата коректно, потруди се да гледаш низ колегите. Да не те допираат коментари и ситуации. Се знае што ти е во моментов приоритет.
Фала ви девојки, уште е рано, ама се надевам ќе биде сѐ како што треба. Покасно ќе ви пишам што мислам дека беше пресудно овој пат за бледа црта, знам дека ве интересира
Ајде сега ќе ви напишам зошто искрено мислам дека може да ви помогне: 3 мсеци пред ИВФ пиев брдо суплементи, не ви препорачувам на своја рака тоа да го правите како мене, треба да се проверат нивоата пред да ги пиете, затоа консултирајте се со доктор, ама дефинитивно препорачувам нсјмлку 3 месеци пред ИВФ да пазите на исхрана, да не пушите, да имате умерена физичка активност и да намалите стресови (ќе си речете не се нервирам јас сега со ова, имам поважни работи). Јас пиев: Ubiquinol 200 + 100 (300) mg Vitamin D 2000IU Vitamin E 200 IU Vitamin C 400 mg R-alpha lipoic acid 300mg Folic acid (methyl) 1000 mcg Vitamin B12 1000mcg Vitamin B6 20mg Zink 25 mg Omega 3 1000mg Selen 200 mcg micronized DHEA 3x 25mg НАЈВАЖНО: после трансфер не се оптеретувајте, не читајте форуми, не лежете цело време згрчени, опуштете се, занимавајте се со хоби, цртање, читање, слушајте музика, било што што ќе ви лачи хормони на среќа. Исто така битен е и докторот, овој пат бевме кај Таше во Плодност, првиот пат кај Хаџи Лега во Њуборн. Првиот пат од 6 јајце клетки една само беше зрела, Таше вика дека тоа е поради тоа што прерано биле извадени, вториот пат сите јајце клетки беа зрели. Е сега можеби сум го подобрила квалитетот на јк со суплементите, сигурно и тоа има удел ама мислам дека Таше знаеше што прави. Хаџи лега направи погрешна проценка, Таше ја зголеми дозата за стимулации. Секако дека секој ќе го фали докторот кај кој имал успех, ама мој впечаток е дека Хаџи Лега немаше индивидуален пристап (кај ќе се фати, ќе се фати ) Инаку Таше е чуден, и на моменти делува грубо, ама мислам дека знае што прави, што е поважно одколку да е фин и сладок на зборови а на дела ништо. Мислам дека тоа би било тоа, ако сум заборавила нешто или ако ве интересира уште нешто прашајте и ви посакувам поскоро сите да видите 2 црти и бебчиња да си дочекаме