Оо 1 ден разлика само, епа мене ми кажаа од нареднава недела, не ми текнува, ти бараа ли дополнителни документи?
Не ми побараа ништо. Јас прашував почесто до каде е работата (секој втор ден одев таму ) и начекав кога беше готово и ги замолив да не не го праќаат писмото на адреса да не се изгуби, и отидов сама си го земав директно од фонд.
Posle prviot neuspesen transfer za vtoro imav ciklus posle 17 dena od transfer, se si bese kako predhodnite ciklusi, ovoj mesec trebase da imam na 14ti, jas od ponedelnikot 11ti popladneto imam kafeavo samo na brisenje koga odam vo toalet...mn retko ima crveno/rozevo...na vloskite po nekoja kapka samo...do sega mi bese seto ova nervoza sega i panika me faka zasto mi se desava vaka...bila nekoja vo slicna situacija? Ako e vaka do ponedelnik, odam kaj maticnata...se mislev na doktorot kaj sto pravevme ivf da prasam...
Jas bev taka posle ifv ama kaj mene kafeavo crno pocnuvase od 13-14 den,pa posle od kaj 20 den ciklus,taka bev 3 meseci,koga otidov za vtoro ifv hormonite bea haos
Mene mi e cudno prviot mesec bese ok, osekav ko delcinja da pagaat od mene sto se vika.. i ne mi traese nesto plus citav i dr iskustva posle neuspeseno(zs so prvoto od prvo ivf uspeavme) za kafeavo i slicni situacii, ama sega mi e 2 mesec i toa 2 3 dena pred terminot za ciklus.. veke 6 dena e vaka..
Uste od prviot mesec pocna so kafeavo crna krv i na 15 dena,sega od koga mi dade ciklo proginova se stabilizira,vcera mi bese poslednoto apce pa ke vidam koga ke dobijam i kakva ke bide krvta
Mislam deka ke mu treba na teloto bar 2-3 meseci da se vrati vo normala. Sepak se primaat mnogu hormoni vo procesot i normalno e da e poremeten ciklusot. Ti si go znaes najdobro teloto, ako prodolzi taka konsultiraj se so doktor.. Mene prviot ciklus mi bese haos, so bolki, kafeavo/crno, pa normalno, pa svetlo rozevo i traese dolgo. Bash se isplasiv i sakav da se javam kaj Dr. ama kako sto citav kaj mnogu bilo taka.
Ja piev istata, i pred nekoj den seushte nemashe na zaliha ni vo iHerb ni vo Biotika pa zemav druga mikronizirana.