Не е секој ден, ни јас не сум од Скопје, ама имам 1 час пат. Мислам дека не би имала потреба да седиш Ск, ама нема некое правило колку точно прегледи има вкупно, зависи како ке тргнат фоликулите... за време стимулација се до пункција има прегледи да се следат фоликулите, ама мислам дека најмногу на два дена. Е сега зависно колку пат би имала. Не знам колку ти помогнав...
Zavisi i od terapijata,jas odev sekoj den za sestrite da mi gi stavat inekciite,doktorkata taka rece,sestrite da mi gi stavat a ne jas
Јас не одев секој ден, само на мерење фоликули и хормони. Додуша некои хормони и тука ги мерев, а ми се случило една фоликулометрија др да ми рече матичниот да ми ја направи (ова е збирно од повеќе обиди опишано.) Јас не би седела Ск, и мене ми е околу 1 саат пат ( @Lady Miami да не сме од ист град?) и мислам дека не се исплати таму да седиш, а и нема врска што ќе се возиш, не смета.Зависи дали си со долг или краток протокол, со долг би било еднаш двапати повеќе да отидеш.. инекции си ставав сама, или тука сестра ми ги ставаше не одев за инекции. Ми ги даваа, ги носев дома, па ако имаше потреба помалку да ставам, враќав назад, не е проблем
Од Битола сум а не знам на каков протокол ќе бидам, сепак фала и ќе патувам кога би имала и таква опција
Dali nekoja bila sega ovie 2 nedeli vo drzavna za da proveri amh,do vcera im vrtev se vklucuvase mejli
Што те интересира? Дали имаат реагенси за амх? Јас Четвртокот бев за антитела на тироидна, прашав за амх да си знам, имале реагенси.
Zdravo devojki,dali imate info kako odi procedurata za vtoro dete,dali posle uspesno invitro za prvo moze da se aplicira za vaucer za vtoro dete. Ubav den❤️
Devojki jas go dobiv rezultatot od amh i malku sum zbuneta,pred prvoto ifv imav 0.38 a denes 0.112,ovaa e sega pogolema brojka ili pomala
Ова е за жал помала бројка. Нека не те бунат децималните места, исто како првиот пат да било 0.380 а вториот 0.112.
Јас пред бременоста АМХ ми беше 0,1 и останав природно но за жал 9та недела киретажа недоразвиен ембрион - стагнира. После киретажа имав вредност лани 0,3. Пред една недела испитував пак 0,1,се спремам за ин витро и некако разочарана сум