dobar den feminki.prva pat sum na forumov itno mi treba vase mislenje.se raboti za sestra mi prv pat pravese invitro denes e 13 ti den utre treba da odi da napravi test za da i potvrdat dali ke imaat prinova ili ne.vcera na 12 ti den napravila test za bremenost ispadnal negativen.me interesira dali ima moznost testot da e lazen i dali testot preku krv e posiguren.odnapred vi blagodaram
Јави се кај докторот. Може при боцкањето некое капиларче да фатиле. @katerina.s1989 надеж секогаш има. Посакувам висока бета за сестра ти!
Ајде и во оваа тема да прашам.Дали на некој му е препишана терапија од метил ацид фолиц,или метилирана фолна.Треба од 2-3милиграми да пијам,ама за посигурно ке ми каже др Герасимова во вторник.И пред ифв ке почнам со клексан.Имам некои мутации .Ја нема во Македонија таа фолна,а незнам ни каков препарат да барам.Еден пријател од Бугарија ке ја побара па ке видиме.На интернет не ми излегува никаква фирма со оваква фолна.
Да и на мене и Герасимова и Јани ми ја препорачаа фолната со метилирана формула. Јани ми посочи една која ја купив од Грција, некаде околу 15евра 30 таблети беа, фирма би ти пишала али опаковки сим џитнала, ама знам црвена опаковка беше, прашајте во аптека знам во Грција 3 вида ми извадија. А како за замена Феминбиомот ми го посочија ако не се снајдам
Фала ти,а колку време треба да ја пиеш ти цело време?За фемибион знам оти содржи ама во помала количина од што ми треба.
Па и двајцата трансфузиолози ми рекоа само од кога ќе почнам процес, пред фемибион доволно ми е (и сега пијам фемибион) инаку баш сега го прашувам мм тој ми вели исто било фемибион само со + зголемена метиленска формула, од истата фирма. Ти и ако не најдеш купи си фемибион тоа се всушност нели витамини, за нашите состојби (детектирани мутации) потребна е таа метиленска формула, но не е пресудна, не кревај голема паника, само не ја пиј онаа обичната фолна незнам веќе точно зашто али не била арна за нас, односно не ни помагала ич
Јас ја пијам веќе три месеци. Читав и многу за ова. Луѓе со мутиран ген, МТХФР, не можат да ја обработат вештачката фолна киселина и затоа треба да земаат метилфолат, крајната форма, за да се збегне фазата кога треба да се обработи фолната, а генот е мутиран и не може да го направ тоа. Ми ја динесоа од Бугарија. Neofolic Meta се вика, од 400 микрограми. И не е скапа околу 9 лева, 4,5 евра. Еве и фотка опаковката. Инаку најефтина до сега што сум ја нашла, а има 90 апчиња.
Истражување на интернет Ми ја препиша трансфузиолог, др. Јани Ангеловски, а за купување секој сам се снаоѓа, кај нас ја нема.
Тромбофилични гени, ги правев во МАНУ, а мислам дека и на имунологија прават ама повеќе. Во МАНУ девет мислам. Инаку јас ги правев заради двата спонтани абортуса претходно. Имаат врска со згрутчување на крвта, ако се мутирани можат да прават проблеми. А ги прават и оние кои имаат неуспешни инвитра. Се надевам ти помогнав со одговорот.
Jas gi nabavuvav od London kaj nas gi nema nitu bugarija nitu grcija tie se metil folat i sodrzat zelatin plus e toa od obicnata folna kiselina dobri se isto taka i prsgnazon zemi gi tie ne sto se so omega tuku obicnite na health fifma slicni so metil folat i mn.se dobri dokolku ne gi najdes metil folatot a dku sakas pobaraj gi na net na firma Jarrow formulas methyl folate se pisuva pozzz
Testot na 13 ta den pokazuva no vtorata crta e pobleda, a posle 15 ili 16 ta den se prave na krv b-HCG i toa e najtocno
Ако ги нема Грција тогаш јас што сум пиела а и Јани кои ми ги пиша тие ги најдов, а и Лазаревски ми рече супер се утре ќе барам по шкавчето за лекови ако најдам ќе стаам слико што сум пиела
Na 13ta den testot pokazuva so toa sto vtorata crta e pobleda ,a na 15ili 16 den se pdave b-HCG i toa e najtocno preku krv.
Samo da ve prasam za folnata.jas nemozam da ja pijam obicnata folna kiselina,od vtoriot den imam silni glavobolki i cudni i ja prekinuvav (probav nekolku pati) mu kazav na doktorot i toj mi rece da ja prekinam.nisto ne spomna za poinakov vid na folna.imavte li vie vakvi reakcii na obicnata?
Jas ja pijam folnata, isto imam zabelezano glvobolki. Ne znaev na sto da gi prepisam, no sega koga citam ovde, mozno li e od folnata da se javuvaat ? ...Samo jas verojatno sum po tvrdoglava, ne sum ja prekinala