Здраво, ве молам да ми кажете, дали ако ми е нормален FSH, значи дека и АМХ ми е добар? Дали ако ФСХ е бо нормални граници, значи дека нема потреба да се испитува АМХ, и дека АМХ е во ред? Ме интересира кој е показателот што покажува дека нешто не е во ред со АМХ?
За оваа состојба Димитров во Систина е со најголемо искуство, исто и Ивановски е многу добар дијагностичар
Не мора да значи, секој е индивидуа за себе. Без многу оптеретување со испитување АМХ, јас знам што успеале и со 0.2 амх, нема правила
А дали повторно испита тсх? Мене ми варираше, од 0.24 за 3 недели 2.58, пред 3-4 недели 2.25, сега пред неколку дена 2.93, испитај си повторно тсх.
Sega ne mozam da ispitam za toa sto piev ciklo proginova,tie se hormonskii nema da izlezetocen rezultatot
Само да се надоврзам на муабетот со клексаните, јас го пратив плодот на испитување и имаше генетска аномалија: трисомија на 10ти хромозом. Клексаните тоа не би можеле да го спречат бидејќи е или лош квалитет на јајце клетка или грешка при делба.... опасно е да се земаат клексани на своја рака...
Може глупо прашање ама на се размислувам: Дали е подобро да ја фарбам косата пред пункција или после пункција пред трансфер?
не воопшто не е глупаво прашањетоЈас не се фарбав воопшто затоа што реагирам на фарба за коса имам алергија и секогаш пред да се фарабам пијам неколку дена предтохдно апчиња.Мислам пред пункција подобро е ама не сум и јас сигурна
Ако одма правиш трансвер со свеж ембрион јас би се фарбала пред пункција. Немам правено трансвер со свеж ембрион, ама обично секогаш се фарбам пред интервенција (пункција/трансфер).
Се исто како за првиот ваучер. Само нов Пап, брисеви, 4Д на матка , комплетна крвна слика со седиментација и гликемија , хормони на трет ден и нов спермограм . Инфективен скрининг за двајцата партнери . Нова венчаница , извод од првото дете и документи дека ти е добиено по пат на ивф и извештај кога си породена . Мислам дека не пропуштив ништо ..
Devojki ve molam za mislenje… 3ti den od ciklus, a sakam da napravam transfer vo Oktomvri. Da napomenam kiretaza pravev vo mart, predhodnite rezultati mi bea katastrofalni posebno prolactinot.
Дали треба и некаков документ за неуспешно прво инф, извешај од пункција или трансфер или негативна бета?
Очигледно погрешно сте ме разбрале... Прашувам за втор ваучер, а не за ваучер за второ дете. Прашувам за втор ваучер за прво дете.
Istite dokumenti ke gi podneses sekako pak ke izvadis krv i so rokovi kako sto se baraat vo samiot obrazec ne postari os 6 meseci, jas si priloziv i novo 4 d