Дали поднесе некој документ дека е искористен прв ваучер, на пример извештај од докторот за извршена пункција или трансфер, или негативна бета?
Штотуку ми стигнаа одговор од фондот, ми бараат дополнително тсх и амх да доставам, дека доставив тсх кај што ми беше 0.24, заедно со другите хормони, тогаш фсх ми беше 11.1, а потоа 34.2, а тсх па тогаш ми беше 2.25, а пред неколку дена 2.93. Дали да доставам кај што ми е 2.93, ама таму ми се и анти тела, анти тпо, фт3, фт4, гликемија и инсулин, или па сега посебно тсх, посебно амх, и до колку часот испитуваат амх?
Ќе ве замолам за искуство. Дали е потребно до ФЗО да се доставуваат нови испитувања не постари од 6 месеци, на веќе еднаш вратено мислење и побарана лапароскопија од комисијата? Јас поднесов уредни документи, но ми вратија од ФЗО и ми побараа лапароскопија. Јас додека да ја направам лапароскопијата изминаа повеќе од 3 месеци, и некои од првично поднесените документи сега се постари од 6 месеци. Некоја да имала вакво искуство?
Ke zemas upat od maticniot ginikolog samo za da proveris teroidnata I AMH. Samo proveri dali imaat reagensi za AMH na klinicka biohemija.
Дали се задолжителни овие долументи или можам и без нив бидејќи немам извештај и немам негативна бета
Јас можам да ти кажам за АМХ бев во недела сабајле кон 9 и за три дена ми кажаа резултати после 12 часот
Za hsg ne veruvam deka treba pak da pravis ali sepak prasaj, jas go podnesov izvestajot od prv transfer
Ako ste vo moznost a nesto ne vi e jasno odete na salterot na Fondot kaj Majka Tereza, tamu sigurno ke vi dadat odgovor na se sto ne vi e jasno.Bitno drzete se do dokumentite koi se baraat vo obrazecot.
Kade e najeftino 4d eho na matka za dokumti za ivf ? Pap testot mozese da bide star do edna godina taka ?
Извештај од пункција или извештај од трансфер? Од пункција имам од трансфер немам зошто немав трансфер
Ќе се самоцитирам, во одговорот од фондот ми пишува да регулирам тироиден статус и амх, дали треба и фт3 и фт4? Матичната ми даде упат само за ТСХ и амх, ама во Четвртокот ги испитував тие, па тие да ги доставам.
Bev kaj dr. Guržanova, mi reče prva postapka za in vitro e sleden ciklus, od 5 ti den cikloproginova da pijam. Dali i kaj drugite bilo vaka, za što se točno tie i dali lesno se naogjaat kaj nas?