Мислам дека клиниките не прифакаат така. Кога го добиваш ваучерот, до него земаш упат од магичен леакар и двата документи ги носиш на клиниката. Тоа некаде се документира секако. Зошто да брзаш на приватно ако до нареден циклус ке добиеш ваучер?
Веќе 3 месеци и повеќе чекам и дополнително поднесував за хормоните и АМХ, имам 41 година и веќе како секој месец ми е како изгубена шанса. И пак не сум сигурна дека ќе ми одобрат за со сопствени ј.к, според моите резултати низок АМХ и високи FSH, LH и дополнително приговори и пак губење на месец. Подобро е да почнам барем на приватно па да биди успешно,веќе сум решена знам финансиски е многу ама тоа е што е.
Па тие ми се добри, сега и тсх ми беше добро, ама незнам за амх. А и неможам да чекам веќе, на другите документи ќе им помине рокот, негде почеток на Октомври.
Закажи си преглед кај Ивф специјалист, нека те следат со ехо за овулација и нормално ако имаш јајце клетка ќе си направиш тоа што мисли докторот дека треба, така нема да губиш месец. Ако стигне ваучерот ОК, ако не ќе одиш на приватно. Јас исто така бев во екот на короната, трансфер со донорски јк правев на приватно. Ти секако ќе си пробаш и ќе си следиш месечно за фоликули и дебелина на ендометриум.
Zdravo .. pocnav so terapija za invitro eve denes treti den kako se bockam so Meriofert 75 .. 4 prasoka vo eden rastvor .. nekoj da spodeli iskustvaa nekoj reakcii od inekciite dali ima .. kolku dena ste se bockale .. dali e imalo uspesni kletki da se izvadat .. posto sum so namalen amh .. vi blagodaram
Те разбирам. За ниско АМХ, обично се препорачува микронизирана DHEA. Консултирај се со твојот доктор каде што ке го правиш ивф. Се пие 2-3 месеци пред стимулации, влијае и на бројот и на квалитетот на јк. Јас пијам и го чекам вториот ваучер, па ке видиме.
Здраво, да прашам дали некоја од вас правела инсеминација два месеци едноподруго и дали ви одобриле за ваучер? Не сакам да чекам да бидат со еден месец пауза помеѓу нив.
Дали некоја примила интралипидна инфузија со инсеминсција? Кој ден се прима? После позитивен тест или?
Од инекциите немав никакви реакции додека ги примав. Се боцкав мислам 1 недела. Различни резултати имав. Првиот пат долг протокол примив вкупно 54 инекции имав 5 ј.к. од кои само 1 ј.к остана оплодена. Вториот пат краток протокол 5 ј.к. сите празни.
Од ваше искуство дали е подобро за трансфер да се врати тридневен или петдневен ембрион и која е разликата во развојот или самиот трансфер со едниот или другиот?
Mislam deka koga se pomalku jk gi stavaat na 3ti den, za vo matkara da bide razvojot, a na 5ti den se ocekuva da bide veke blastocista... po moe ovaaa