Jas imav samo 1 j.kletka i ja stavija na 5 den,mislam deka embriolozite odlucuvat koga ke bide transferot
Jas se bockav so istite so kombinacija Gonal edna sabajle i gonalot navecer 14inekci primiv i na punkcija mi izvadija 15jk 12oplodeni so lesno i srekno
Zeni, vo sredata mi zavrsi pisle 10 dena oskuden ciklus da ne recam samo na brisenje eve povtorno od denes pak imam...def vo pon odam kaj maticna ne mi se voznemiruva denes, nekoja so slicno iskustvo, ova e 2 mesec po neuspesen transfer, prviot bese ok....
Zdravo feminki, edno mislenje ve molam 3 den mi e od transfer na embrion custvuvam pristsok dole normalno li e, vi blagodaram
Mislam deka sega ti e pocnato ciklusot. I mene nekolku pati mi se ima deseno toa. Doktorot mi rece od nizok progesteron vo lutealna faza. Mislaam deka nema razlog da se voznemiris, ama definitivno idi edna kontrola kaj maticnata. Posle invitro sve poremetuvanjata se normalni pojavi da znaes.
Прашувам за другарка која не е во форумот: Дали сте имале ситуација или знаете, правена пункција на природен циклус имало 2 ј.к. една е извадена, а другата била многу мала и е оставена, не е извадена. Дали ќе има проблем бидејќи не е извадена бидејќи е помала и што се случува со помалата што останува. Дали може веднаш да се прави трансфер доколку се оплоди извадената ј.к?
Dali Cycloproginova apcinja sprecuvaat ovulacija odnosno dali dejstvoto im e kako kontraceptivni apcinja? Fala
Здраво да ве прашам кога нај рано од после трансфер може да се направи брз тест а да покаже точен резултат? Мене ми правеа трансфер на 19.09 а денес сме 23.09, знам дека е рано ама ептен сум нетрпелива