Да ве замолам некоја да знае искуство да имала со модринки на раце од клексани боцкања нешто превентивно освен борова вода, што би помогнало ептен ме болат рацете, во стомак несакам да се боцкам…
Мачкај само редовно со маста, ќе ги снема модринките. Јас 7 месеци се боцкам во стомак, не е ништо страшно. Боцкај два прста лево и десно од папокот.
Zdravo zdravo..da prasam kako odi od prilika dolg protokol? Mi prepishaa Decapeptyl se do vtor den menstruacija, pa potoa so ostanata terapija.. od prilika kolku dena trae celiov proces i bockanjevo, mesec dva ili? I kleksani veruvam ke treba radi mutacii. Pozdrav do site i srekjno devojki
Hepatrombin krema,mozes i vo stomah a mozes i vo noga,bi ti preporacala da ispitas za modricite,jas od heparinot imav dosta modrici o mn me bolea,bese vo kombinacija so aspirin i izleze deka ne mi odgovarat,sega primam kleksan i nitu me boli nitu modrici mi izleguvat
Duso ti si so kratok protokol,dolgiot pocnuva na 21 den od ciklis,kratkiot trae 13-14 dena stimulaciite,a za kleksani transfuziolog odlucuva
Ќе правам во Систина ин витро со краток протокол. Но 2 ден од циклус доколку е сабота или недела, како ќе биде постапката доаѓа сепак доктор? Како што рачунам, мене 2 ден ми е сабота.
Клексанот ми се сега веќе 10 буцнати сли претходно примав во рацете и за стимулсција, можно е да се рацете преоптоварени со инекции па за тоа да ми испаѓаат сега модринки?
Мое мислење е дека зависи како се боцкаш. Мене ме боцка сопругот и не е медицинско лице, на мене се научи да боцка и фала богу до сега ниту еднаш не ми излегло модрица. Двапати кога не можеше ме боцкаа медицински сестри и ми излегоа модрици. Инаку во стомак се боцкам. Мислам дека не излегуваат модрици бидејќи поспоро ја вбризгува течноста, а мед.сестри набрзина. Мое мислење. Пробај така
Мене па мед сестри ме боцкаат и секојс различно боцка уствари, а сопругот се нафаќа да ме боцка ама јас неможам
Ne mora da znaci,jas imam primeno preku 100 heparini i od prviot pomodrev,a sega so kleksanot od tolku bockanja do sega samo 1 modrinka mi ima izlezeno,probaj poleka da ja stavis tecnosta i pod prav agol,ili probaj vo stomah,tamu pomalku boli,inaku jas sama si gi stavam