Јас ги оставив за ин витро и после последниот криотрансфер почнав едни Карелиа најслаби, по 3-4 дневно. Некако се осетив преоптеретно, дека се трудам да створам перфектни услови, успех нема, стресот се трупа...па сега малку поопуштено живеам
@Megimeow @Luda Mara @Lady Miami да се пријавам во клубот пробав и послаби да пушам ама сватив дека само повеќе пари давам, место една кутија -кутија и пол, две, и си се вратив на појаки. Од се можам да се откажам од нив не. Ако знаете некој начин известете ме
Imalo nekoja kniga "Kako da gi otkazes cigarite",da probame da ja procitame ,ama mislam nema pravilo toa so prvata bremenost ne mozev mirisot od cigarite da go podnesam pa zavrsi vo 7-8 nedela,so poslednata pisev umereno zavrsi vo 12 nedela
Мене ембриолог ми има речено, цигарите немаат врска за забременување ама после штетат на плодот, а гинекологот беше категоричен дека во цигарите е проблемот за лошиот квалитет на јк.Јас после мојот единствен трансфер најверојатно од самиот прогестерон не можев ни кафе ни цигари, па се тешам дека кога ќе останам бремена нема да ги поднесувам. Ама треба да останам бремена Јас слушнав за некој со хипноза што лечел, не знам дали да верувам, а и страшно ми е некако.
Девојки, доколку ваучерот не се искористи во рок од 6 месеци, се рачуна како неискористен и може пак да се аплицира за нов, нели?
Здраво девојки. Spergin forte кесички и Tribestan таблети каде можам во Мк да ги најдам? Препишани се на блиска особа поради неподвижни сперматозоиди.
Spergin gi ima vo poveketo apteki i skapi se 10kesicki 1200den soprugot gi zemase 3 meseci i imase rezultat za kratko vreme.
За овој циклус се договоривме со Др Лазаревски за ин витро, кај сестрата ѕвонам околу 30 пати или ме одбива или не се јавува и пораки пратено и се џабе. Денес веќе 2 ден на циклус ми е да не задоцнам со постапката. Дали и вие сте имале претходно искуство со сестрата да не можете да добиете?
Nemam iskustvo so sestrata ama ako ne otides denes 2 den na kontrola go propustas ovoj cikus. Mnogu ne seriozno od sestrata, iako mozebi e mnogu zafatena. Ako si od Skopje, na tvoe mesto bi otisla direktno. Neka te posovetuva nekoj drug isto... probaj i na centralata vo Sistina da baras