Како да се знае ние што сме со инекции со клексани дека се фанал ембрионот таа прва до втора недела пред тестот… се клукаш со клексани или др инекции а недај Боже не се фатило.. до правењето нс тестот мине време…. Ууф…
Од Битола сум, сакам да им одам утре иако не ми се јави. Се тешам со висок FSH, читам започнуваат со 4ти ден стимулации... Утре ќе им одам па што сака нека биде,со надеж дека нема да ме вратат
Обично на втор ден од циклус се испитува естрадиол и прогестерон и во зависност од резултатите докторот ќе одлучи за терапијата. Најдобро ти е да отидеш дирекно таму и да се видиш со сестрата/докторот ако не можеш да ја добиеш.
Леле жено … како ти е како издржуваш нека ни е со лесно на сите јас збрлавувам до тестот некако деновиве ич не ми минат…
So tretata bremenost 12 nedeli primav kleksani,so prvoto ifv primav i sega pak primam,izdrzuvam nekako,moram,a ti opusti se ne misli tolku,pusti nekoj film i uzivaj
Лазаревски во септември требаше да е на одмор, може е, а може е и вратен. Ако сестрата не ти крева, пиши и порака и штом се ослободи ќе те бара. Краен случај барај ги преку централа или директно оди во Систина. Со лесно.
Дали некоја членка знае да ми каже, доколку ваучерот се искористи само за трансфер или само за пункција, како го наплатуваат клиникиве од фондот?
Поточно прашањето ми е следно. Со првиот ваучер пункцијата беше во рамки на тие 6 месеци важност на ваучерот, трансфер одложен заради хиперстимулација. Трансферот го правевме после истекот на тие 6 месеци, но клиниката ни излезе во пресрет да ни покрие и трансфер со ваучерот. Сега сакам да поднесам за втор ваучер и не знам каков документ да поднесам за искористен прв ваучер, дали само од пункција или и од трансферот? Молам некоја членка да ми одговори.
Досега не сум поднесувала документи од претходно инвитро (ваучер), само пишувам број на искористени ваучери во документот што го пополнуваме. Тие секако имаат евиденција колку ваучер/и имаме искористено. Или можеби ова е нешто ново што го бараат?
Denes primiv stop inekcija i za vo sreda imam zakazano punkcija. Dali vo cetvrtok utre denta posle punkcija ke mozam da se vratam na rabota? Sestrite mi rekoa deka nema potreba od boleduvanje no sepak da prasam, malku problem e so slobodni denovi na rabota
Па не знам дали бараат, јас од искуства што читам тука дека на некои им барале. Сега не знам што да правам, а утре сакам да ги носам.
ако немаш болки можиш.јас имав болки после пункцијата едвај се движев првите 2 дена.секој различно можеби ќе немаш никаков проблем
Mene mi rekoa deka nema potreba duri I Po transfer deka moze normalno samo bez tesko I fizicka aktivnost
И јас го имам истиот случај. Прашував во форумот имав одговор дека треба извештај од извршено инф. По логика би требале двата извештаи пункција и трансфер. Но трансферот е нареден месец, а ваучерот го затвараат истиот месец со пункција. Јас размислувам да го дадам од пункцијата