Jas licno probav 3-4pati vo period od 2 godini.ke se napiev 1 tableta vo denot i na tretiot den veke pocnuvase glavobolkata.ako preskoknev 3den bolkite bea izdrzlivi ama ako prodolzev 4tiot den morav da zemam analgetik.mu rekiv na d-rot sekij vtor den da zemam i mi rece da gi prekinam skros...
Ama sega me zagrizivte za ovie mutirani geni jas dosega voopsto ne sum ostanala trudna,imam samo 1 neuspesna inseminacija i sega se spremam za in vitro.kako bi mozela da znam za mutirani geni??
За мутираните гени сите сме дознале преку испитување, така да ...... Ману, имунологија..... Инаку што знам и обичен фолан, и фемибион, и ете тој со +метилен сум ги пиела никакви нус појави. А да смените фирма, купете од други има неколку......
Мене од обичната волна ми се јавуваат киселини или запек.И еве сега прочитав дека тие со мутирани МТХФР не треба да пијат обична фолна.Ова секако не значи дека ако имате мачнини од обична фолна мора да имате и мутирани гени да не ве плашам
Pomos Imam deficit na vitamin D. Normalbi vrednosti se od 10 do 44, a kaj mene e 4,4. Deset pati poslabo od normalata. Dali nekoj imal slicen problem i po kolky vitamin D piel na den. I za kolku meseci otprilika se normaluzira.
Мене од крај на февруари до почеток на ноември ми стигна од 12.9 до 31. Бавно се качува. Пиев пливит д3 капки па после вигантол капки. За да е доволен треба да е околу 30.
Vo newborn skreching cini 18 000 den imav 3 neuspesni invitra vo remedika i posle sekoe samo mi kazuvaa zal mi e ,koga otidov na konsultacii vo newborn barav kiretaza da mi napravat bidejki za ovaa nemav slusnato od birol mi predlozi za skreching i moj sovet e sami da barate bidejki na doktorive ne im e griza voopsto za nas
Баш ми чуди ова за фолната јас уште од старт на постапката пиев фемибион 1 уште шо се вика кога поднесов документи на моја рака а пред тоа една година пиев обична фолна на алкалоид мислам беше но немав вакви главоболки.Откако почнав со боцкањето на суперфакт и целата терапија ми се појавија и главоболките тогаш го прашав докторот и ми рече од суперфактот ми било ,ете и сега уште си имам главоболки само што сега пија премама и несмеам аналгин да пијам туку одам на масажа секоја недела.Ова е моето искуство за главоболката се навикнав веке,дајбоже да ве следи мојата срека со или без главоболка ке се издржи
Eta jas imav 1,1 ..i redovno zemam AiD kapsuli.po dve od sabajle veke edna godina.nemam provereno sega kako mi e ama primetiv deka ne sum bela prozirna kako porano.mi se vrati zivosta na kozata..pa valjda e pokacen malku..
Јас поради Х причини морав да ги направам, а советувана бев од трансфузиолог и пулмолог кои се и што се испитувања ми требаат Ако имаш индикации (спонтани, неуспешни инф, инсеминации.....) и сами ќе те пратат, ако не ако сам си побараш најчесто. Упати јас одев со специјалистички од интернист, но може и од матичен гинеколог
Најчесто на вакви испитувања пракаат ако се повторуваат спонтани,или повеке неуспешни ивф.Јас едно неуспешно имав и сама бев иницијатор да ме прати Лазаревски.За во МАНУ мора да имаш упут и причина зошто ги правиш,така бараат.
А Абе ко што читав на интернет,нашево тело не ја обработува фолната,затоа ни треба во ваква форма,а потребно ни е на организмот не само за забременување,туку и за нормално да ни функциомира да не се задржуваат отровите во телото,и да не се јават деуги болештини.Такада немислам дека не е толку битна.Ама баш ке ја прашам во вторник докторката да ми објасни поубаво за овој проблем оти јас триста филма можам да направам што читам на интернет.
Едно да ти кажам колку повеќе се замараш толку се нешто ќе ти биде Кај мене ваљда знаеш тие мутации беа активирани и тоа ситуацијата ескалираше и повеќето освен аспирин ми велат ништо друго не ми треба и секако поздрава исхрана. Фолната се витамини можеш да ги пиеш но не е пресудна, ете поради обработката таа со +метил е за нас, не кревај паника за џабе, прашај си ја ако Герасимова, но мене еднаш вака ми рече ај не удирај сега акцент на тоа храни се поздраво, во процес ќе ги имаш клехсаните и доволно ти е, кај нас состојбата може да се влоши во втората половина во бременоста кога плодот расте и се развива, тогаш ни треба сета заштита, и големото количество на метил, ама па и тогаш не е пресудно. Сега можеш комотно и фемибион да пиеш, и Герасимова и Јани ова ми го кажаа
Zdravo devojki☺jas sum nova na forumov pa bi sakala da prasam nesto☺Bevme vo Plodnost kaj Dr.Tase i ni rece deka sme za na IVF pa sega cekam da mi dojdi mesecniot ciklus pa na 3 den treba da napravam hormonski ispituvanja,a i soprigot isto pa me interesira od koga ke se napravat tie ispituvanja sto e sledno nestrpliva sum da cekam pa bi sakala da mi kazite vie feminki
Moze so uput od maticen ginekolog i sto da i kazam da napise?i kade ti zemaat primerok za da pratat vo manu?
Blagodaram na info da znam da se spremam.uste ne sum pojdena na konsultacii kaj niv.lazareski mi rece deka se pravi 20 dena pred ifv.sakam da napravam pa da vidime