1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Jas licno probav 3-4pati vo period od 2 godini.ke se napiev 1 tableta vo denot i na tretiot den veke pocnuvase glavobolkata.ako preskoknev 3den bolkite bea izdrzlivi ama ako prodolzev 4tiot den morav da zemam analgetik.mu rekiv na d-rot sekij vtor den da zemam i mi rece da gi prekinam skros...

2. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ama sega me zagrizivte za ovie mutirani geni |( jas dosega voopsto ne sum ostanala trudna,imam samo 1 neuspesna inseminacija i sega se spremam za in vitro.kako bi mozela da znam za mutirani geni??

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.723
    За мутираните гени сите сме дознале преку испитување, така да ...... Ману, имунологија.....

Инаку што знам и обичен фолан, и фемибион, и ете тој со +метилен сум ги пиела никакви нус појави. А да смените фирма, купете од други има неколку......

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Мене од обичната волна ми се јавуваат киселини или запек.И еве сега прочитав дека тие со мутирани МТХФР не треба да пијат обична фолна.Ова секако не значи дека ако имате мачнини од обична фолна мора да имате и мутирани гени да не ве плашам :)

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    5.376
    Pomos (facepalm)
    Imam deficit na vitamin D. Normalbi vrednosti se od 10 do 44, a kaj mene e 4,4. Deset pati poslabo od normalata. Dali nekoj imal slicen problem i po kolky vitamin D piel na den. I za kolku meseci otprilika se normaluzira. :call:

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене од крај на февруари до почеток на ноември ми стигна од 12.9 до 31. Бавно се качува. Пиев пливит д3 капки па после вигантол капки. За да е доволен треба да е околу 30.

7. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Aсами го баравте тоа или матичен ви го препорача или спецјалист???

8. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Vo newborn skreching cini 18 000 den imav 3 neuspesni invitra vo remedika i posle sekoe samo mi kazuvaa zal mi e ,koga otidov na konsultacii vo newborn barav kiretaza da mi napravat bidejki za ovaa nemav slusnato od birol mi predlozi za skreching i moj sovet e sami da barate bidejki na doktorive ne im e griza voopsto za nas

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Баш ми чуди ова за фолната јас уште од старт на постапката пиев фемибион 1 уште шо се вика кога поднесов документи на моја рака а пред тоа една година пиев обична фолна на алкалоид мислам беше но немав вакви главоболки.Откако почнав со боцкањето на суперфакт и целата терапија ми се појавија и главоболките тогаш го прашав докторот и ми рече од суперфактот ми било ,ете и сега уште си имам главоболки само што сега пија премама и несмеам аналгин да пијам туку одам на масажа секоја недела.Ова е моето искуство за главоболката се навикнав веке,дајбоже да ве следи мојата срека со или без главоболка ке се издржи :hug:

На Natasa. P, @malena@, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Eta jas imav 1,1 ..i redovno zemam AiD kapsuli.po dve od sabajle veke edna godina.nemam provereno sega kako mi e ama primetiv deka ne sum bela prozirna kako porano.mi se vrati zivosta na kozata..pa valjda e pokacen malku..

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.723
    Јас поради Х причини морав да ги направам, а советувана бев од трансфузиолог и пулмолог кои се и што се испитувања ми требаат :)

Ако имаш индикации (спонтани, неуспешни инф, инсеминации.....) и сами ќе те пратат, ако не ако сам си побараш најчесто. Упати јас одев со специјалистички од интернист, но може и од матичен гинеколог :)

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Најчесто на вакви испитувања пракаат ако се повторуваат спонтани,или повеке неуспешни ивф.Јас едно неуспешно имав и сама бев иницијатор да ме прати Лазаревски.За во МАНУ мора да имаш упут и причина зошто ги правиш,така бараат.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    А
    Абе ко што читав на интернет,нашево тело не ја обработува фолната,затоа ни треба во ваква форма,а потребно ни е на организмот не само за забременување,туку и за нормално да ни функциомира да не се задржуваат отровите во телото,и да не се јават деуги болештини.Такада немислам дека не е толку битна.Ама баш ке ја прашам во вторник докторката да ми објасни поубаво за овој проблем оти јас триста филма можам да направам што читам на интернет.

На Delfina15 и gerbera.tm им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.723
    Едно да ти кажам колку повеќе се замараш толку се нешто ќе ти биде :)
    Кај мене ваљда знаеш тие мутации беа активирани и тоа ситуацијата ескалираше и повеќето освен аспирин ми велат ништо друго не ми треба и секако поздрава исхрана.
    Фолната се витамини можеш да ги пиеш но не е пресудна, ете поради обработката таа со +метил е за нас, не кревај паника за џабе, прашај си ја ако Герасимова, но мене еднаш вака ми рече ај не удирај сега акцент на тоа храни се поздраво, во процес ќе ги имаш клехсаните и доволно ти е, кај нас состојбата може да се влоши во втората половина во бременоста кога плодот расте и се развива, тогаш ни треба сета заштита, и големото количество на метил, ама па и тогаш не е пресудно. Сега можеш комотно и фемибион да пиеш, и Герасимова и Јани ова ми го кажаа :)

На Delfina15, Lavica26, Anetaoh и 4 други им се допаѓа ова.
  15. tanji4ka...

tanji4ka... Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    362
    Zdravo devojki☺jas sum nova na forumov pa bi sakala da prasam nesto☺Bevme vo Plodnost kaj Dr.Tase i ni rece deka sme za na IVF pa sega cekam da mi dojdi mesecniot ciklus pa na 3 den treba da napravam hormonski ispituvanja,a i soprigot isto pa me interesira od koga ke se napravat tie ispituvanja sto e sledno nestrpliva sum da cekam pa bi sakala da mi kazite vie feminki:)

16. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Drugo prasanje kade ispitavte vitamin d i kolku cinese?thanks

17. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Moze so uput od maticen ginekolog i sto da i kazam da napise?i kade ti zemaat primerok za da pratat vo manu?

18. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    Blagodaram na info da znam da se spremam.uste ne sum pojdena na konsultacii kaj niv.lazareski mi rece deka se pravi 20 dena pred ifv.sakam da napravam pa da vidime

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A која ви е дијагнозата?

20. stevemila

stevemila Форумски идол