Moram li da prokrvaram za da znam deka sum bremena zosto citam poveketo imale kafeav iscedok Kako znak za bremenot jas na 1 den transfer imav kafeav iscedok I tolku denes mi e 7 den
Девојки,тие што сте правеле лапаро хистеро на Гак,после колку време добивте резултати од хистопатолишки наод? Треба да ми се вади циста и да се испрати на испитување,па да знам ако потрае на државно,да одам на приватно.
Јас сум била на модифициран протокол. На втор ден испитував естрадиол и прогестерон. Од трет ден почнував со терапија. Се оди на ехо прегледи да ги следи докторот фоликулите. И по потреба се појачува малку терапија. При крај испитував пак хормони естрадиол и лх. И на крај стоп инекција. Целата процедура трае макс 2 недели. Слично е како и за обичен протокол, само терапија е помала (помалку инекции).
Здраво девојки.... Подолго време не сум активна на форумов, па ме интересира ваше мислење и искуство. Пред 2г правев ивф кај др. Хаџи Лега во Ремедика (пред да замине во Њу Борн) Таму имам и замрзнато ембриони. Сега размислувам за ивф за второ дете. Кажете ми кои доктори се таму останати, кој др би ми го предложиле?
Фала ти, засега сум само на таблетки и некако бев збунета не ни прашав како ќе биди, колкав период... Имам низок AMH, високи FSH и LH...со надеж за успешно да биди
Да и јас почнував со таблетки и после докторот ќе додадеше некоја инекција. Искрено јас повеќе го сакам овој модифициран протокол. Многу полесно ја поминував целата процедура бидејќи терапијата е помала и со тоа помалце тегоби. А на крај резултатот беше речиси ист како и кога сум примала поголема терапија. Супер ќе биде и кај тебе. Со лесно и да вроди со успех
Грлс пак јас Скоро искуство со Систина за хистеро лапаро? Цена и пример ако е на 5ти закажана процедурата дали треба да одам на 4ти и таму да преспијам?
И јас пред 2 правев таму,кај Петановски бев тогаш и сега,со замрзнати исто,а други кои се и не знам баш.
Zdravo. Treba da pravam transfer so zamrznat embrion. Inaku imam tenok endometrium i sum pravela poveke transferi no ne doaga do inplantacija. Vo Sistina imalo nekoja metoda, se stavala nekoja tecnost vo matkata vaginalno den pred transfer ili pak vo postapka, se toa so cel podobra implantacija. Dali nekoj moze da mi kaze za sto stanuva zbor, mozebi e zapoznata? Dali mozebi nekoj ima licno iskustvo? Fala
Па јас само за него знам дека остана таму. Само се плашев да не е отиден во пензија. Епа кај него и јас ќе закажам термин
Претпоставувам ти кажувале за Тевагастрим инекција. Се става на ден на трансфер или после трансфер, некогаш и после пункција и се прима може и еднаш, може и повеќекратно, зависно од случај до случај.
Мили мои.Јас денес бев на преглед за отпочнување процес.Докторот виде многу фоликули во јајниците и започнав денес на 21 ден со Decapeptyl инекции до циклус втор ден.Некој да ми објасни подетално,зашто се примаат? Нешто разбрав да не дојде до хипер...кога стимулаците ќе почнат. Може објаснување малку,се ми е збунувачки
Девојки,пролутекс мораше во исто време да се боцка или,како беше заборавив,а сестрата може и ми кажала али од возбуда не знам
Нешто ме буни… секаде читам дека за клексани треба дедимери да се мерат, мене мојот доктор во систина ми препиша клексан одма после пункцијата без да ми рече дека треба мерње на тие дедимери и сега сум во мала заблуда јас примам веќе 13 клексана , во извештајот пишува со консултација на трансфузиолог и кога ја прашав сестратс ми рече дека само заради рефундација на парите ми пишале за трансфузиолог… има некоја друга овакво искоство како моето или сл?
Ти благодарм на исцрпниот совет. Бев спремна да ги купам, ама проверката на ДХЕА ми промени план. Ќе си терам како и до сега. Со стандард витамините што си ги пијам. И јас чекам ваучер, скоро 1 месец веќе.
Kaj koj doktor si vo sistina, jas sum kaj popovic posle punkcija ne mi dadoa nisto takvo a posle transferot samo aspirin ( I ostanata terapija )