Ne e rano,ako dobro se razvivat slobodno odi na transfer i taka poveke od 2 ne mozat da ti stavat,i jas sum kaj dr. Tashe,denes imav punkcija
Девојки, како беше со нарачките на Iherb, во смисла на тежина на пакетот или сумата на нарачката па беше поврзано со царина? Имаше некој таков муабет од една членка ама не можа да го најдам. Ако не ви е проблем тие што нарачувате од таму да споделите пракса, прв пат ќе нарачувам. И отприлика за колку време ви стигаат? На домашна адреса или од пошта ги земате? Фала најмногу ❤️
Feminki pravev test denes I izleze negativen na 9 den transfer da ne gi napraviv rano izgubiv nadez veke
Дали издава извештај за клексани трансфузиолог заради рефундирање или треба извештајот од гинекологот во ГАК за клексани. Слушнав дека трансфузиолозите не издавале извештаи за клексани. И дали треба да барам и чекам термин за трансфузиологија или за ГАК, дали се чека многу зошто ми требаат клексаните, дали има приоритетен
Ne e rano, po odluka na embriolog i doktor razgledano odlucuvaat dali na 3ti ili 5ti. Jas isto od 8 jk 5 oplodeni 3 odele mnogu pobrzo od ostanatite no odlucija kaj mene na 5ti den. Denes mi e 4 den od transver pozz i srekjno!
Izvestajot treba da bide od transfuziolog,koj vika deka ne davale,jas zemav pred 20 dena od kaj dr.Jani
Разбрав дека им забраниле да издаваат за клексани дека многу извештаи давале. А со приоритетен може да се земе дали знаеш
Bev so prioriteten ama mora maticen ginekolog da ti go izdade,prvo treba da ispitas hemostazi,d-dimeri ili doktorot sto ke odluci,bez dijagnoza ne znam dali ke dadat
Kaj dr.Jani bev lani mi prepisa kleksani poradi invitro otidov samo so dokumentot za mutacii sto gi imam. Sega sum vo proces za inf pa mi trebaat kleksani. Fala vo sekoj slucaj
На мене др Јани ми даде извештај дека пред секој трансфер треба мин 15 дена да примам клексани поради мутации. Со тој извештај ми ги рефундираа сите клексани од последниот трансфер и покрај тоа што беше неуспешен. Матичен лекар ми закажа термин за на трансфузиологија. Мора да има извештај од трансфузиолог во кој ја наведува потребата од клексани, да не биде дека така ради покриеност се зема, за да се рефундираат
Jas eve 2 nedeli imam boleduvanje a posle 3 den pocnav so rabota ama ne teska onaka jadenje, sadovi I poleka dvizenje I bez tesko krevanje
Треба да примам инекција секој 4 ден. Како се рачуна 4 ден. Денот на примање се брои прв ден па на 3 ден се става наредна. Ако ја примам првата инекција во сабота наредната инекција треба во вторник, па следната петок?
Zdravo,dali mozi nekoja devojka od iskustvo po kolku dena se pijat belite apcinja tri pati na den od ciklo proginova za podgotovka na invitro,fala
Poz dali nekoj moze da mi pomogne kako se pijat belite apcinja od ciklo proginova,semata,pred postapka za inv,fala