Јас сум кај Димитров , др е стручен, само не објаснува многу ,си гледа тера работа и да го прашаш нешто кратко ке ти одговори и толко , ама најбитно си ја знае работата
Ништо, се најнормално Ќе си рачунаш дека си бремена и само без кревање тешко ќе си уживаш. Првиот пат иако по прекар од пријателка која по трансфер патуваше со авион и погоди, бремена јас го излежав до бета цел и оп негативен Вториот пат само првиот ден лежев наредните не и пак негативен. Така да, правила нема Сега сум на трет и не планирам да се укочувам. Напротив Ова е мое, кој како си мисли нека прави Среќно и бебиќетно
9ти ден од циклус испиени Авомит состав летразол,денес бев на преглед. Во саботата ги испив таблетките. На модифициран протокол сум, меѓутоа денес само еден и многу мал фоликул. Разочарувачки,слабо ми работеле јајниците. Дали има некоја како мене или некаков совет?
Дали и се има на некоја од вас случено да преку брз тест на 14ти ден подле трансфер и покаже негативен а на бета хцг позитивен рез?
Денес имам како кафен исцедок на двапати кога одам во веце па си помислив можно е да е неточен рез ради тоа?
Немам направено,утре треба али денес ми се појави бледо розе и кафено при одење во веце и сега др ми рече да ги прекинам кардиопиринот од 100
Zdravje devojki ...denes 5 den od transfer na vrateni 3 dnevni embrioni koga mozam najrano da napravam test domasen?
Здраво девојки, спремам документи за инвитро,по 4 неуспешни инсиминации. Ве молам кажете ми дали се задолжителни два спермограма и дали како еден ќе се прифати тој од последната инсиминација? Еден веќе имаме направено пред некој ден ,па ако можеме од инсиминација како втор да го искористиме тој би било олеснително. Прочитав дека треба измеѓу двата да има минимум 2 месеци , едниот да не е постар од една година ,другиот не постар од 6 месеци-дали е баш така? Ако некој знае попрецизно да ми објасни што се треба да имам од документи ,за да не губам време во испраќање на невалидни и нецелосни податоци . Благодарна однапред ❤️
Ne,toj od inseminacijata nema da ti go vazat,znaci od dve razlicni institucii da bidat sto imaat dozvola za spermogram i da ima dijagnoza na spermogramot,mene mi pobaraja drug oti od bukurest poliklinika ne mi go prifatija.A za toa edniot ne postar od godina i drugiot ne postar od 6meseci si vo pravo.
Мене на 11 ден од трансфер брзиот тест ми беше негативен (ама не беше од прва утринска урина), на 14 ден бета 330.
Mene mi gi prifatija edno od drzavna bolnica, i edna od inseminacijite. Vazno da bidaat od dve razlicni zdrastveni ustanovi
Јас почнав да пијам пред една недела, зошто немав имплантација на претходните бласто. Се спремам за втор циклус ивф па ке видиме. Инаку читав дека е за подобра прокрвеност на ендометриумот и подобра прихрана на ембрионот. Па здравје...
Не знам каков е тој спермограм од инсеминации? Ние имавме еден од Систина и еден од клиника со разлика од повеќе месеци меѓу нив. Треба да се со најмалку еден месец разлика меѓу нив, а последниот да не е постар од една година. На Предлог Образец за БПО на страната на Фондот ти стои ова пишано и се друго што ти треба, достапни се онлајн за да си провериш.