Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Srna-32

Srna-32 Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Со секоја инсеминација ,се прави логично спермограм од самиот материјал и даваат баш ист извештај со сите параметри како и на регуларен спермограм кога се прави испитување,затоа прашав дали има некој искуство каде едното од исеминацијата е прифатено.

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ke ti go prifakjaat. Mene taka mi go prifatija. Prati go slobodno

На Srna-32 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила ова е форум и мислам дека не е поентата да се кажуваат само убави работи и искуства а лошите да се ставаат под тепих и да се молчи.Различни искуства различни доктори.Овие процедури се многу тешки психички и физички но секоја од нас треба да биде свесна дека за секој доктор има и позитивни и негативни искуства,да се прочитаат и да си направи секој проценка.Нема гнев,нема лоша намера кај ниту една членка туку кога ќе се разочараш од доктор душа ти се кине и сакаш барем да сппделиш може со тоа ќе направиш некоја друга друшка повеќе да внимава со тој доктор.Ти можеби си задоволна од Лазаревски еве јас лично не.Викаш никоја ја нема оставено на договпжпрен термин,мене ме закажа на прв ден кога се врати он од одмор,односно ми го промаши термин за трансфер,бевме договорени за два ембриони ми врати еден и немаше обајснување за вториот,ме водеше со погрешна дијагноза, последниот замрзнст ембрион кај нив сакаше да го уништиме оти бил најслаб а сега е две ипол годишно дете, кога имав втор негативен тест од трансфер не сакаше да ме прими и на прашање што ќе правиме понатаму ми рече да знаел сите ќе сме биле трудни... епа овие работи не се за под тепих.Мене ова ми се случи и ова е моето искуство,не мора да значи дека на некој друг ќе му се случи ама дај да бидеме реални,ако некој го напаѓа нашиот омилен доктор одите на карта ќе демотивирате некој во процедура и слично.Бидете реални сите а одлуката секој си ја носи сам.Оваа борба е многу тешка ама искрено и многу доктори од нашата борба направија пари,име и нивните резултати,професионалност и заложување за жал со текот на времето бледеат.Не се однесува на Лазаревски само ова.На сите во процедура нека е со лесно,сите сте херојки и со господ напред сите што побрзо со полни раце.Кај сите доктори има позитивни и негативни искуства единствено знам дека доколку имаш целосна довербс во докторот и ти кликне со него, ниту едно искуство нема да ја разниша довербата.И слушајте си го инстинктот и срцето, ако довербата кон докторот се разнишува и почнувате да се сомневате во него време е да започнете нова приказнс со друг доктор.Ова е од срце,бидете реални

На DANA.M, Iva_Iv, Аанггелла и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.480
    Допаѓања:
    37.245
    Секој си го кажува своето искуство, ништо лошо некоја ако напише дека не е задоволна од тој и тој доктор, некои се задоволни од Трајковски, некои од Лазаревски, некои од Ивановски, најубаво секој со своето искуство, јас лично од Трајковски не сум задоволна, никаков пристап немаше, и сега некоја што имала позитивно искуство со него, треба да ме нападне?

5. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Zdravo zenski. Denes bev kaj dimitrov mi rece vo ponedelnik da odam pak na eho da me gleda i najverojatno ke pocnime so invitro postapka. Me interesira kolku pari pokriva vaucerot? I otprilika kolku se doplatuva da znam da bidam spremna

6. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Jas vo maj ja napraviv poslednata insemenacija i yogas im rekov za mazmi da napravat i spermogram za vo slucaj ako bide neuspesna barem da imame dokument od spermogram. Go plativme 4000 den. Vtoriot spermogram go napravivme vo poliklinika martini vo strumica. I dvata ni gi prifatia. Dokumenti podnesov na 12 septemvri a na 28 septemvri imav pozitiven odgovor. Zdravje najverojatno od sledniot ponedelnik ke pocnime so procedurata.

7. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    2.083
    Od vaučerot što pokriva lekovi, kako odi toj del? Ti prepišuvaat tolku i tolku, sleduvaat besplatno, ništo ne se plakja, ili se kupuvaat pa se refundiraat, ili? :?:

8. EBP

EBP Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    45
    Vcera bidna i transferot, mi vratija 2 embriona ( 5 dnevni ) no imam kako tapi bolki vo dolniot del od stomakot kako poduenost. Dali se toa e normalno.

На Mila0000, Flooora96, 5678m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.036
    Кај нас не беше така, во Систина ги правевме инсеминациите, но предходно имавме спермограм и сите до сега спермограми се повеќе од одлични. Ама ако добивате резултати кои се ок ако е тоа истиот извештај, тогаш нема потреба од нов. Без разлика за која намена е спермограмот, резултатот е тој.
    Се надевам помогнав.

10. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.036
    Ваучерот покрива 3 проверки а хормони, фоликулометрии (мислам исто 3 беа), стимулација (30 мериоферти, 1 Овитрел), анестезија, пункција и трансфер.
    Не ги знам точно кои инекции се како опција, пишав тоа јас што примав, се што е надвор од ова се доплаќа. Јас слабо реагирав на терапија и примав повеќе мериоферти кои ги доплатив.
    Исто така терапијата после трансфер, ампули прогестерон, или било што друго ако примаш си го плаќаш сама. Клексани ако примаш можеш да ги рефундираш ама ако пред да почнеш со нив земеш извештај од трансфузиолог.
    Повеќе детали што вклучува ваучерот имаш на страната на Фондот во делот Протокол за БПО.
    И да не заборавам, ако замрзнувате ембриони, тоа исто така вие си го плаќате. Во Систина беше 800 евра.

На Ljiljana1986 и Shkolka@ им се допаѓа ова.
  11. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Vo knigata "it starts with the egg" (edna clenka ja imase spodeleno vo pdf verzija pred nekoe vreme) vika deka nema dokazi deka L-arginin pomaga so kvalitetot ili implantacijata na embrionot, duri sprotivno. Tamo ne se preporacuva zemanje L-argining.
    Na google go pisuva sprotivnoto, taka da ne znam sto e tocno. Sepak jas odluciv da ne zemam.

На DreamOn, Lady Miami и 5678m им се допаѓа ова.
  12. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    2.083
    Прашањето ми беше, ми ги дава тие за стимулација и бесплстни ми се веднаш? Не ги плаќам, или треба да ги купам односно подигнам од аптека?

13. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    45
    Koga ke pojdes kaj izbraniot Doktorot , sestrata ke ti objasni se. Ke ti gi davaat site lekarstva shto ti spagjaat pod fondot nema potreba od refundacija. Ke ti dadat lista koi lekarstva ti se od fondot. Se shto ke bide plus ke dobies recept da si gi kupis nahnadno. Se nadevam deka ti pomognav.

14. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    2.083
    Фала ти❤️

15. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.036
    Пишуваше да не се зема пред пункција.
    Инаку студиите велат дека не треба ни премногу ни премалку, премногу ги оштетува јк, премалку влијае на имплантација... јас решив да пијам една капс 500 мг овој месец после овулација, а со ивф уште немам почнато. Ке го прашам др пред да почнеме со ивф.

Последна измена: 3 октомври 2023
    На DreamOn и ell им се допаѓа ова.
  16. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.036
    Ти ги даваат од клиниката. Не треба да ги купуваш. Се ке ти објаснат и за примена и за шемата.

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ☆Ceceto☆

☆Ceceto☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    182
    Да мене, на 15 ден бета 70 беше, а тест нег.

На chokova93, Lady Miami и Shkolka@ им се допаѓа ова.
  18. TiFani87

TiFani87 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    121
    Normalno e da. Moze i od punkcijata uste da ti e taka, bez grizi normalno e....Srekjnoo

На EBP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Fala ti za informacijata. Ako se setis, pisi ni sto ti rekol doktorot.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EBP

EBP Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    45
    Пункција имав пред 2 месеци па ги замрзнавме јајце клетките и вчера трансфер

На TiFani87 и Stefanija80123 им се допаѓа ова.