Немој така да мислиш, Знам дека е стресно исчекувањето, ама докторот ти кажал, веројатноста е во твоја полза. Мисли си дека не е ништо, додека не се докаже спротивното ( а сигурна сум дека се ќе биде во ред)
Здраво девојки. Колку време после неуспешно инвитро ви се регулираше циклусот? Правев инвитро во јули и од тогаш неможам да му фатам ред на циклусот. После инвитрото крварев на 15ти ден, па нареден циклус добив на 22ри ден, а денес веќе ми е 39ти ден и сеуште немам добиено. Правев тест сабајлево - негативен е
Jas posle prvoto ifv dobivav na 15 dena 3 meseci,pa go reguliravme so ciklo proginova koga trebase da pocneme so vtoroto
Со среќа нека е на другаркати Дали знаеш как кој доктор успејала по природен циклус да дојде до ембрион? поздрав
Здраво девојки, после миссед и киретажа ми е регулиран циклусот, ама градите никако не ме болат веќе. Порано ме заболуваа и при овулација и пред да добијам циклус. После миссед и киретажа воопшто не ме болат или ќе ме заболат минимално. Што може да е? Прегледите после киретажа се супер, пап уреден, хормони уредни, бев и на фоликулометрија, имам овулација се’ е уредно. Некоја со слично искуство?
За прво ин витро, старт со Амовит-летразол фоликулите не ми растеа и толку од обидот. Докторот за вториот пат ми рече со Кломифен ќе почнеме. Дали некоја има успешна бременост со старт на Кломифен? Имам 41год,фисок ФСХ и ЛХ и низок многу АМХ.
Нормално е да е пореметен. Кај мене 3-4 месеци после инвитро беше така, на 25 дена па на 35, скроз измешано.
Mislam deka e kaj sekogo razlicno, jas na klomifen ne reagirav toj ciklus mi propadna posle bev stimulirana sleden ciklus so letrazol posobro reagirav i imav edno folikulce. Na treti den mi go vratija i nemase implantacija. Togas bev na priroden ciklus . Sega me stimuliraat so letrazol 2x1 i Gonal f 300, kratok ciklus.so gospod napred utre sum na pregled pa kje vidime reakcija. So nizok amh sum isto.
Со кломифен бев стимулирана за инсеминацијата и ок бев тогаш, сега после 9 месеци со Амовит (летразол) ништо фоликулите многу мали. Меѓѓутоа ми спомна дури дека и слабо ми работат јајниците, пред 9 месеци бев добра ама сега ништо
Denes mi e 10ti den od transfer so 3 dnevni emnrioni pravev beta i mi bese mnogu niska(5.0) dali e izbrzan rezultatot ili da ne se nadevam
Кај секој различно реагира. Кај мене долг протокол почнато со кломифен и немаше некоја реакција, но др не се откажа па продолживме со инекции стимулации и на крај излегоа 5 ј.к. од кои 3 се оплодија а на крај остана 1 ј.к која беше вратена, но не беше успешно. Втор краток протокол со Летразол супер реагирав и после продолжив со многу помалку инекции. На крај имав 5 ј.к кои сите беа празни. Значи не мора да значи баш ништо.