Dali nekoj zemal upat za na Transfuziologija od maticen lekar opst , ne od maticen ginekolog , za da doktor mu pise Izvestaj za kleksani i ako da, dali posle potvrdata za aplikacija na kleksanite( za refundacija), treba da gi pise maticniot opst ili ke moze i ginekologot? Fala I so koja dijagnoza maticniot opst lekar go pisal upatot?
Имам земено упат од матичен општ за трансфузиологија. Потврдата ми беше од матичниот гинеколог. Дијагноза беше нешто венозни на долни екстремитети
Imam neuspeshno ivf. Sekade citam pred da se pocne so stimulacija, injektiranje vo stomak, i pred da ti dojde ciklus se pocnuva so pienje tableti sto kaj mene ne bese slucaj. Pocnav da se bockam so meriofert od 3 den ciklus. Inaku imavme dobieno 8 J.k a oplodeni 5 do blasto cista i transver na 2 embriona. Zavrshi bez uspeh. A se vo red....
Тоа е долг протокол затоа се започнува пред циклус.Ти сигурно си била со краток,исто и јас почнав од трет ден со боцкање
не не пиев ни јас никакви таблети освен витамини.и кај мене е се во ред само лев запушен јајцевод па не стасав ни до трансфер.Нареден пат повеќе среќа кај сите
Same here... прочитај на некоја страна претходно @Kolumna пиша што се може да биде причина. Не си сама со ист исход. Одиме понатака се додека не успееме.
I dali dr. Na transfuziologija bez problem te primi i ti pisa Kleksani i dali posle gi refundirase sredstvata vo Fond?
Ok. Sigurno maticnata opsta ke znae. Dali te primi doktor na transfuziolija i ti pisa Kleksani i dali posle sredstvata vo Fond gi refundirase?
Јас на 11 ти ден имав позитивен тест со првиот успешен трансфер. Сега правев пак на 04.10....паа ќе видиме.
Девојки, Се боцнав вчера и денес со цетротиде, нема да настане овулација така од неа? Сега во тоалет осетив нешто лепливо а утре сум на преглед.