Duso... seuste imas vreme da razmislis. Ete, Newborn kaj Birol isto ti e opcija, jas sum vo Sistina kaj Ivanovski, od srce ti go preporacuvam i nego. Nisto ne ti kosta da otidis na konsultacija, besplatno e. Srekno!
Citav negde prethodno deka dobro e da se odi vo hemolab posle neuspesno invitro.znaci i pred da odam vo manu dobro e da pojdam vo hemolab da im kazam deka imam neuspesno ivf i da prasam koi ispituvanja mi gi preporacuvaat?
Хемoлaб е сaмo зa пaри, ќе те убедувaaт се тaму дa прaвиш. Тoј Кoчo зинaл зa пaри сaмo, нa трaнсфузиoлoгијa никaквo oднесувaње a тукa мед и млекo му тече.
Така е - мислам Петановски е некако врзан со него. Јас може и ќе отидев кај него да не ми го потенцираше специјално него. Мислам се може и на државно да се направи или во најмала рака, приватно ама без препораки дека МОРА кај Кочо.
И јас читав по форумите дека бил добар, па после вториот спонтан, барав термин кај него на трансфузија. И така после месец ипол, отидов среќна дека ете конечно најдов доктор за проблемот, ќе ми даде да правам некои нови испитувања, а он беше тотално незаинтересиран. Ја објаснувам он ќути, ми даде да испитам само хемостаза и ништо друго. И на крај кога го прашав да дојдам со резултат, он ми вика што бараш кај мене ќе си одиш кај матичниот што те пратил. И така си излегов како попарена. Можеби некој и фино поминал со него, ова е моето искуство со Кочо.
Фино поминал ако му одиш на приватно во Хемолаб. Ти си направила кардинална грешка! Ееее доктори, доктори, етика, заклетва, се се заборава кога се мисли како да се заработи на туѓата мака!
Знам дека кај секој е различно, но сакам да прашам колку дена приближно трае стимулацијата со фостимон? Дневно ставам по три фостимона од 75iu, а утре сум на прв ултразвук.
Zavisi na kakov protokol si, ili okolu edna nedela, ili okolu dve nedeli. Stom utre ke odis, ke ti kazat potocno. I ne se opteretuvaj tolku so denovi sega, na krajot si, sitno brois do glavnoto
Кочоооо не не он Мр. Џек е ухуууу како се спукаа со мајка ми Требаше Х резултати да ми стигнат за 3 недели и ми вика јас тоа време ќе сум на одмор па никако не ќе можеш на клиника да ме најдеш, а и ако не сум, сум пребукиран ама еве ти бројче кога ќе бидат готови заѕвони ми ќе дојдам и од дома во Хемолаб само да ти помогнам Више не ме виде де Појдете кај Јани Ангеловски на Клиника, фино човече секаде ќе ве упати, и се ќе си завршите на државно со упат, а и да нема да ве матка и колку и да е во гужва за секој пациент наоѓа време, и најбитно темелен е За приватно Герасимова-Систина супер женче, и она отворено ќе ви каже за некои работи не фрлајте пари земете упат и на државно, темелна исто, многу убаво објаснува
A kade da odam na drzavno?please malku pojke info za OSTATOKOT od patov... Znaci odam kaj maticniot ginekolog i sto uputi i za kade baram?thanks
да ги фалев хемолаб,арно ама оти таму ми излегоа некои антитела и ни препорача испитувања некои во бугарија и ако сакаме он да ни закаже и ке ми прати маил за кога.Се согласивме и уште не ни закажал,а со резултатите од таму отидовме кај Лазаревски и он ни рече дека немало врска не требало тие да ги правиме,туку на други ме прати во МАНУ.И од таму еве излезе проблем што било.Така да незнам веке што да кажам,секој доктор различно кажува,сепак се одлучив штом сум почнала кај Лазаревски ке правам он што ке препорача.
Дел нa имунoлoгијa дел нa трaнсфузиoлoгијa. Oди вo институт зa имунoлoгијa црвенaтa бaрaкa пред инфективнa.клиникa и зaмoли ги дoктoр дa ти викнaт ќе му кaжеш се и ќе ти кaже штo дa испитaш. Фини се мене oдмa ми викнaa. А пoсле упaти oд гинекoлoг зa тебе.и.oпшт мaтичен зa мaж ти.
Jas sum prezadovolna od Hemolab.Posebno od personalot.I srekna sum so se najdoa problemi I znam so da lecam e sea pari...pa sekako koj e bez pari u denesno vreme so vikam jas I majka mi nw mu dava na tatko mi bez pari.Duri koga mi trebal Koco da prasam nesto a nemozam do sk da odam mi se ima javuvano telefonski.I voopsto so mene ne e takq namkor dodusa jas nasmeana muabet ovo ono kaj moze da kutieve utre odam da me bocnat za insuluno a neam nitu zakazano
Пa тoa е муaбетoт декa е фин зa пaри штo ги стaвa вo џеб. Нa трaнсфузиoлoгијa кaде штo рaбoти и немa прoфит е другa прикaзнa, пишaa пoгoре. Те гледa низ призмaтa нa пaрите, тoa гoвoри штo чoвек е. А зa бoцкaње нигде не требa зaкaжaнo ни нa клиникa кaмo ли привaтнo
E kako ne ti treba zakazano koj te prima da pravis analizi bez upat ili zakazano.Rekovme sekoj so iskustvoto. Ne sum go osetila toa za nego I nemozam da zboram a dodeka za Tase Plodnost milion pati imam kazano I ke kazam uste tolku,ama eve pisuvaat ovde zeni so imaat drugo mislenje.Za koj kako I koj kako se postavil
Пa не ти требa зaкaжaнo никaде, нa привaтнo, oдиш се бoцкaш и тoлку. Упaт зa клиникa требa нo не е зaкaжувaње тoa, зимaш упaт и oдиш кoгa сaкaш и кoј ден сaкaш
Здраво на сите...нова сум на форумов...би сакала да прашам за колку време ви стаса одговор од фзом за ивф?Јас чекам скоро 2ипол недели се надевам дека ќе биде за брзо... позз
Sekogas zakazuvav posto sum od Strumica a I imaat dosta guzva, pa dali ima slobodno ili ne I nema sigurno da rizikuvam da se krenam od str za sk I pak curik nazad