Знам дека секој е со различно искуство и индивидуално. Ми треба мислење за инвитро кај др. Владимир Трајковски и др. Гужарова во Њу Борн. Некој да каже од лично искуство или од блиски за докторите. Сакам да сменам доктор се мислам
Др. Трајковски ме освои со неговиот мирен и сталожен пристап. Не брза, детално ги толкува нештата и за мене битно што пази колку лекови дава. Има енергија во него и добра вибрација. Ако сеуште не сум ја завршила борбата за мене е одличен избор!
Со двете раце потпишувам едно големо НЕ за Трајковски. Залудно потрошени два ваучери кај него. Лупање дијагнози од ракав, одговор на сите наши прашања добивавме во ходник, или надвор додека пиеше кафе.
Како се испитува, со примерок или преку крв. Дали е цената на приватно и каде се испитува. Дали имавте претходно некакви индикации па испитувавте?
Isto i za Gruzanova,jas imam loso iskustvo,vo cela postapka nitu ednas mi gi kaza rezultatite i na kraj mi stavija embrion sto ne se razviva
Kako e mozno da vratat takov embrion, kako znaese, ne mi e jasno kako ne socuvstvuvaat so nas i posledicite
I doktorkata i embriologot mi kazaa deka zaostanuva so razvojot,ama sakale da vidat dali vo matkata ke se razviva
Se ispituva preku sperma,indikacii nemavme,invitro doktoro ni predlozi da se Napravi za da znaj so kakva metoda na obrabotka da odi za vreme na oploduvajneto.
Се испитува спермата. Индикации немавме никакви, освен идиопатска неплодност, па решивме да го испитаме и тоа. Во Плодност испитувавме ние, пред пола година од прилика, 4500 денари. Мислам дека и во Систина испитуваат.
Da nie pred edna nedela ispituvavme i plus imase promocija DNA so Spermogram 3500den taa e bolnica karsi drzavna ako ste od skopje nova e mislam
Мој совет, разлистај низ форумов за двајцата што имаат да кажат членките. Не е доволно едно мое позитивно и второ негативно искуство на друг. Направи си сама НЗС, има толку многу пишувано овде за сите IVF доктори што јас кога се спремав за процеси и бирав кај ќе одам кога прв пат бев кај докториве имав чувство дека ги познавам и дека знам што ќе ми кажат следно. Ти посакувам лесен и брз процес.
И јас бев кај Трајковски, залудно потрошен ваучер. И од мене големо НЕ од слични причини како кај членката погоре.
@Mina888 jas ne sum zadovolna od Dr Trajkovski I od klinikata no luge sme sepak za sekogo ne isto kaj nekoj mozebi se super kaj drugi ne,najdobro e da si odes vo poveke kliniki da si razgovaras so Dr I sam da I odlucis sto velime kaj ne vodi patot na srceto.Ke napomenam ne znaci deka Ako jas ne sum pominala dobro deka vie ke go imate istoto porbaj mila razgovaraj I ke odlucis sama.Ti poskauvam srekicka
Дали сперограмот беше нормален или намалена вредност. Нашиот спермограм е нормоспермија па дали да испитаме и ова
Дали сперограмот беше нормален или намалена вредност. Нашиот спермограм е нормоспермија па дали да испитаме и ова. Кој доктор ти препорача