Да се пријавам,каде ако не тука 6 ти ден циклус( денес уште имам) а се боцкам четири дена со гонал ф од втор ден циклус Денес ехо правев имам 6 фоликули на едниот и 6 на другиот некои со големина 10 мм други помали.Едндометриум 8 мм. Не беше Трајковски денес ме прегледа докторка па мн не кажа дали е ок Што мислите? Продолжувам уште четири дена исто па пак на ехо
Posle pravenje na horniobiopsija na sleden pregled nemav srceva reakcija za zal. Posle kiretazata nemav apsoputno nikakva kontrola iako zakazav termin samo za 5 minuti me prasaa dali imam potreba od psihijatar. Koga rekov nemam bolki nitu nekakvi simptomi na dobivanje, deka eve mi se isfrli grbot so brunki nivniot odg. bese najdobro da si odis vo tvojata maticna drzava. Inaki togas ziveev bo Ch. Voopsto ne me ni pregledaa da vidat moze imat nesto zaboraveno itn. Nikakov pregled nikakvo eho. Razocaruvanje do beskraj ... Sega posle neuspesno ivf eve posle 3 meseci povtorno isto, nemam nikakvi bolki ama ne sum se konsultirala posle ivf so lekar iskrena da bidam.
Iskreno za prviot i vtoriot transfer lezev poveke, i mnogu psihicki mi bese tesko. Za tretiot rekov sto bide neka bide, lezev prviot den posle transferot, posle toa normalno si funkcionirav, ne rabotev ama setav, idev po kafinja, malce i po nekoja rakija i viski - za cirkulacija i bese uspesen, eve imam malecko 4,5 meseci. Kako ke se osekas taka, normalno nema da krevas, teska fizicka rabota ama samo mentalno opusteno. So sreka
Ti blagodaram na odgovor mislam deka nema pravila, ako treba da bide ke bide.. verojatno dovolni se 4 5 dena miruvanje a potoa 20 30 min pesacenje..za cirkulacija na teloto. Ako lezi covek 14 dena pa i toa ne e normalno, ne e ova operacija. So srekja da e zivo i zdravo maleckoto
Баш ми е мило @ Delfina81 Се надевам со позитивен тест. Колку е год е ќеркичката? 3 години нели? Гушки многу
Здраво на сите, дали некој има искуство од правење инвитро во странство? Белград, Солун, Прага… секој совет е добродојден Имам напревени две неуспешни во Мк едно систина едно њуборн и повеќе не би губела време тука и така го немам многу, имам 38 години.
Девојки треба да почнам со естрофем од прв ден на циклус 2x2. Некако осеќам дека денес ќе добијам и сега не знам доколку добијам попладнево или навечер дали само 2 да се напијам или 2x2. Имала некоја слично искуство?
Па не знам баш дали така треба. Ако е така како што викаш на 12 саати, ако добијам сега, ќе треба во 3 ноќеска да станувам за да пијам, некако не ми е баш најсоодветно. Нека сподели некоја ако се консултирала со доктор околу ова.
Јас почнав да пијам кога ми потече онака убаво,баш баш свежа крв,како прв ден го рачунав тој ден. А пијам две сабајле,две навечер.,пак ќе му дојде плус минус на 12 саати.Така ми кажа док. Ако ти е дошло сега баш убаво,не мора одма во моментот.Напиј се вечер само 2.
Девојки дали за ваучер прават проблем ако она некој резултат нема печат, или ако е копија? На пример хив, хепатит ми ги дадоа од лабараторија со копија печати, исто пап резултатот нема ни печат ни потпис, така му го пратија на матичниот, претпоставувам електронски.....