Zdravo devojki. Imam edno prasanje. Pijam methyl folate od 1000 a deneska si kupiv i profertil i tie sodarzat isto folna. Samo mi e strav da gi pijam dvete, da ne vnesuvam poveke od sto treba folna. Ako znae nekoj da mi odgovori
Zdravo devojki! Imam uput utre za D-dimeri pa me interesira kolku e cenata, dali imat odreden period koga se ispitivat i sl.
Profertil nemaat golema kolicina na folna mislam. Jas sum gi piela zaedno i ne sum osetila nekoja tegoba. Doktor mi imase prepisano metyl folat i plus profertil i uste nekolku vitamini posebno.
Девојки и јас сум со долг протокол од 20ти ден за Ин витро, ме буни што е предноста на долг во однос на краток протокол?
Nema podobar ili polos protokol. Zavisno od dijagnoza i sostojba, nekoj odi so dolg, nekoj so kratok. Nema prednosti niti kaj dvata. Sekoj organizam razlicno reagira. Ne se opteretuvaj, samo opusteno i so srekja!
R-alpha-lipoic acidi и Alpha lipoic acid, дали има разлика помеѓу двете или се со ист состав? И дали има штета доклку во ист период пијам Ellova и Ovunorm?
Имаш ли некои појави од овунорм? Јас пиев Елова и ок ми беше, потоа пиев и овунорм ме болеше желудник, не пиев 2 дена и ок бев си реков да ги допијам и не пијам веќе, пред некој ден ми завршија и пак ме болеше, незнам дали е до мојов организам, и ендокринологот ми кажа само Елова, гинекологот не се замара, уште летоска и кажувам дека пијам Елова, и набројувам уште што, ми крева раменици, ми кажа Елова скапа била, па сега скапо не скапо кога се мора ќе пијам.
Јас на своја рака си зедов немам полицистични јајници, слабо ми работат јајниците...затоа ја зедов. Немам никакви нус појави.
И јас на своја рака, немам полицистични, кога бев летоска на ендокринолог за тироидната и кажав дека планирам бременост и ми ги препиша Елова, а и ги гледав на нет одамна сакав да ги земам, од нив немам нус појави.
Jas zemam R-alpha lipoic acid. Citav deka e poefektivna. I vo knigata it starts with the egg se preporacuva taa.
И јас ја читав и видов дека е препорачана R alpha. Ако не ти е проблем да ми кажеш која ја земаш и дали од iherb?
Zdravo, dali nekoja imala poremetuvanje na ciklus posle neuspeano ivf, no veke imalo ciklus posle neklku dena od prekin na terapija?....
Девојки здраво, Кај кој доктор да одам за генетските мутации да ми ги види, дали треба клексани ? Кај Јани нема термин некој добар а приватно или државно ама да најдам термини? Ви благодарам