Јас сум со успешно инвитро во Ремедика кај др. Петановски, имам веќе тригодишно детенце од второ успешно инвитро. Сега се спремам и за второ дете, ќе ми биде четврти пат исто кај Петановски, не го менувам иако имав прво и трето неуспешно кај него. Среќно на сите
Да многу, дури се исплашив. После тоа останав бремена, па тек тогаш колку ме болеа... Е веќе после киретажата ми се смирија.
Jas bi ti preporacala da si napraves konsultacija kaj poveke doktori,ne znaci deka ako nekoja clenka imala uspesno ifv kaj eden doktor ke imas i ti,ili nekoja imala neuspesno ne znaci deka nema da uspee i kaj tebe,razgovaraj so poveke doktori i napravi si procenka,a za da bide uspesno vlijaat mn faktori kako sto imase napisano edna clenka pogore
Jas vekje imam pred 20 dena edno ne uspesno invitro kaj organdziski stip odnosno mi kazaa kletkite ne bile kvalitetni i ne se oplodile .. pa za vtoro se mislam kade bi otisla
Ај да си прашам па може нешто некој убаво ќе ми каже 7 ден од трансфер со 8 клеточен свеж ембрион и одам правам ТСХ искача 11. Претпоставувам ништо од трансферов ама има ли некој некое искуство што ќе ми даде малку надеж
Баш затоа кажав дека имам и неуспешни кај истиот доктор и покрај успешното инвитро. Членката праша за во Ремедика и јас само го кажав моето искуство за во истата болница. Барајте мислења од повеќе и бирајте според вашата интуиција за која мислете дека е правилно баш кај тој избран доктор. Иако влијаат и многу други фактори, а и сите сме различни случаеви.
Мене со ТСХ 5 не ми дозволија трансфер, примав еутирокс и за краток период навлегов во тешка хипертироза, внимателно при избор на ендокринолог, Доколку не си имала проблем со тироидна, почекај може ќе се намали само од себе... можеби е реакција од стимулации ..
Мила јас сум хипо со години само моја вина што не испитав тсх после стимулациите ама тогаш мозокот во ембрионите ми беше. Мене не ми е страв од терапија туку маката ми е дали трансферот да го пишам за неуспешен или има некој со позитивно искуство а висок тсх по трансфер. Уште утре ќе зголемам терапија ама 7 ден од трансфер сум и се разочарав уште пред бета да направам
Lelee toa me interesirase, znaci ne mozam da gi dopram. Cekam ciklus da dobijam i pokasno kje pravime transfer.
Jas bi ti preporacala plodnost ,a vo meguvreme pij vitamini,imas iste vreme za 2 ifv,treba da pominat barem 3 meseci
Zavisi kako i se hormonite. Jas ne cekav tri meseci preku eden ciklus bev povtorno stimulirana i vtoriot pat super reagirav na terapijata.
Mene i za svata pati mi rekoa na 3 ciklus,sega pred 1 nedela mi zavrsi neuspesno i pak mi rekoa na 3 ciklus da odam,sakav tsh da ipitam mi rekoa najmalku 3 meseci da pominat za toa sto uste ima hormoni vo mene ,nema da izleze tocen rezultatot
Jas odma posle stimulacija, za 10 dena dobiv ciklus i go proveriv. Tsh 1.9 terapijam pijam kontinuirano. Mislam nemora tri meseci individualno e toa.
Ja piev se kako sto treba ama eve se iznacitav po forumi nasi i stranski vika deka moze da ripne tsh radi stimulacii. Da znaev ke si proverev odma posle punkcija ama ete toa ne sum znaela. Drugi vikaat deka tsh ne vlijae na implantacija tuku na ponatamosen razvoj na fetus. Treti vikaat deka moze naglo da ripne od implantacija... mene se mi odgovara samo da ostanam bremena ama i mene realno vekje ne mi se veruva