Jas odam kaj stefanka vo Remedika, ona mo rece za vreme na stimulacii da go proveram. Za da mi ja koregira dzata ako e zgolemeno. Ajde misli pozitivno, za ovaa rabota nema 2+2, treba i srekja mnogu.
Mene mi rekoa kolku e ponisko tsh tolku e podobro za ifv,prvoto go pocnav so 0.35,ama za zal nema pravilo za toa,i dvete mi bea neuspesni
И кај мене рипна на 5 еден ден пред трансфер, ама само се спушти на 2 за една недела без терапија. Имав успешен трансфер, имаше имплантација, ама сепак завршив со blighted ovum и киретажа.
Fala mila na odgovorot i vleva pozitiva vo moeto iscekuvanje... zal mi e za tvojot ishod... ti posakuvam mnogu uspeh
Mene so TSH 2.70 ne mi dozvolija. Edna nedela pred transferot pocnav so 1/2 Eutirox od 0.25. Go proveruvam na skoro dve nedeli, i koga napraviv beta pred dva dena mi bese 1.73. Do kolku e normalno da se spusti?
Во врска со тироидна веќе не знам ни што е нормално, а што не е .. од една страна маки мачам со низок амх и неуспешен трансфер, а од друга страна со тироидната сум хаос Дали ти имаше успешен трансфер?
Zdravo zenski. Denes na eho po 7-8 folikuli po 16-19 mm na dvata jajnika,endometrium 12mm.Vo nedela dve stop inekcii vtornik punkcija.Zosto dve? Taka se primaat?Doktorot rece jajnicite ti se mn golemi. I kako se bockaat vo stomak isto kako i drugite pod papokot levo i desno?
Стоп инекции во бутот се боцкаат бидејќи имаат доста поголема игла за разлика од инекциите за стимулации
Ne sekoi Jas i so dvete ifv gi stavav vo stomah,ako sestrata i rekla vo stomah togas tamu treba da gi stavi,i iglite bea mali kako tie za stimulacii
Da ja bas sega gi zirkav iglickite se mali kako kaj drugite sto gi bockame,bas mi zvonea pokasno pak da mi potvrdat za terapijata posle zemanjeto krv i jas prasav pak,mi rekoa da vo stomak isto kako drugite od dvete strani po edna.
Neznam dali e ok Prv pat mi e Doktorot e zadovolen do sega samo denes mi rece igromni ti se jajnicite,no ke ti kazam posle punkcija sto kako ne se sekiraj ..
Vo stomak se bockaat, isto dve stop inekcii imav so lesno.. odlichni ti se brojkite, sega sledno punkcija da bide dobro sledno oploduvanjeto i delenjeto..srekjno
Da ovA mi e vtor uspesen transfer. Prv uspeh imav vo Januari ama zavrsi so miset vo 11ta nedela. Ova mi e vtor uspesen, ama imav tri neuspesni transferi predhodno.
Jas isto se bockav vo stomak so stop inekcija,si stavash igla od malite kako za drugite inekcii shto se bochkash.
Зошто пишувате со таков тон, како да сте експерти? Некого од памет ќе извадите. Не е точно дека се ставаат во бут затоа што имаат поголема игла. Повеќе пати сум примила стоп инекции, не бројам ама над 5 пати сигурно, и СЕКОГАШ, јас сум ги примала во стомак, по упатство од доктор. Пред се, се' што не ви е јасно со доктор се консултирајте за да не се избезумувате тука без веза @pineapple89 честитки мила
Zenicki da se dopitam pocnav so dolg protokol so bruselin inekcii momentalno se buckam. Trebase ciklus da dobiam na 17 i da proveram jormoni na vtor den. a eve denes e 21 seuste nema nisto. Ne sum bremena.me interesira dali i na nekoa druga ima i kasneto neznam dali e povrzano so inekcijata. Sekogas mi e redovna
Prasaj si go doktorot obavezno zosto mislam ne moze mn da se bocka toa a bez da se pocne i so stimulacija. Jas imav iskustvo dolgo vreme ne dobiv i mi otkazaa in vitro za toj ciklus pa sledniot si go napraviv... moze i da ne dobivas ako se stresiras sto ne ti ide. Probaj opusti se i zemi magneziumce