Јас ги земав каки Летрасан, ги има во Ани фарм, ги земав на розева рецепта околу 800ден, не знам дали ги има преку фонд.
Здраво, некоја члекна во скоро да поддавала документи за ваучер во фонд има ли ? Ме интересира дали има посебен шалтер, одреден временски период кога се носат и слично.Ќе бидам многу благодарна ако некоја ми објасни подетално.
Devojki dali nekoja e vo iscekuvanje na beta .mene mi e 5ti den od transfer nemam nekoi znacitelni simptomi samo odvreme navreme bolki vo desen jajnik sto gi imav i pred transfer ..
Pozdr do site se nadevam deka ste dobri jas praev invitro i sega cekam da pominat 2 nedeli (mnogu bavno si pominuva vremeto ) Ako moze nekoj da spodeli iskustva
Јас подадов документи во фондот што е близу собрание. Одма кога ќе влезеш ќе те прашаат за каде си,ќе кажеш дека ти е за поднесување за инвитро и ќе те препратат до архива.Секој раборен ден можеш во рамки на нивнито работно време.
Кога се фарбате,пред пункција или пред трансфер? Имам премногу бели влакна на три недели сум хаос. Исто ме боли еден заб,после пункција може да го средам( извадам со анестезија?)
Ти благодарам многу.Да знам отприлика да не отидам џабе секако ограничена сум премногу со работното време и земање денови. А уште едно прашање,дали дава матичен боледување за и околу постапката, работното место ми е такво што има опасност.... Тоа најмногу ме мачи некако.
После трансфер ти следува 2 недели, до тестот. На денот на пункција исто така ке ти треба ден, зошто си под анестезија. Се друго вон тоа е добра воља на гинекологот. Договори се со него како може да ти помогне, да не се изложуваш на ризици.
И јас да прашам,денот на трансфер влегува во болувањето на тие две недели или од утре дента го даваат?