Човек што има ваков однос само за пари за мене не е прав професионалец. Ако работи на клиника, зема плата, треба да е коректен и на државно. Не секој може да си дозволи 10.000 и повеќе за приватни прегледи. Тие што да прават ако овие професионалци се "вакви"?!
Со лесно и убави вести да ни донесеш ,ти ја пуштам целата срека што ја имам и само општено пред и по трансферот
Ako bese za mene prasanjevo, da, imam zamrznati embrioncinja. Od strana na terapija momentalno sum samo na vitaminC, vitamin E, babyD3, B-complex, femibion, tifol, aspirin, metformin, pentoksifilin. Sega vo sreda ke odam na kontrola i ke vidime sto ke nadopolnime vo semata.
Kako I da e mene mi se super I go dobiv rezultato srekaaaa insulino mi e 7 bravo za mene I gladuvav ama isplati
kolku treba da ti bid sedimntacijata za podnesuvanje dokumenti. imam postat krvna slka so sedimentacija 15 i ponova kade se i rezultatite od hepatiti i hiv so 22 sedimetaija..treba da pravam nova ili...
Zosto... ne razbrav dobro. No otprilika vaka mi bese receno... site zeni so policisticni jajnici, imale nekakov skrien problem vo organizmot povrzan so obrabotkata na sekerot. Iako site ispituvanja pokazuvaat deka sekerot ni e vo ramkite na onie parametri koi se smetaat za normalni, sepak postoela moznost toj da pravi nekakov prolem vo procesot na zabremenuvanje. Zatoa, trebalo da go pieme kako preventiva i zastita barem dodeka da se znae deka sme veke trudni, a za ponatamu vo tekot na bremenosta ne sum informirana dali ke treba da se prodolzi da se pie vo sklop na terapijata. Istoto otprilika mi bese receno i vo NewBorn, samo sto tamu dr.Tatjana mi go dade glucophageXR 500., a vo Sistina i Plodnost, koga e vo prasanje pcso gi davaat metforminot. Vo sustina, kolku sto mozam da vidam upatstvoto, i kaj dvete lekarstva stanuva zbor za ist/slicen sostav, aktivna supstanca metformin hidrohlorid. Samo sto ednite(metformin) gi proizveduva alkaloid, a drugive(glucophageXR) se francuski i mnogu poskapi.
I jas sum vo toj klub. Ama so ogled deka ne rabotime veke na slucajot za 2// resiv da si go promenam zivotniot stil pomalku stres i pozdrav nacin na ishrana i nekakko ze nakanuvam da se zapisam na nekoi kursevi za aktivno topenje na masnotii, a terapijata ja prekinav. Pomagaat lekovite ne deka ne eve ziv primer @alisijad no jas veruvam vo prirodata i nejzinata iscelitelna mok. Dovolno se macev so se za sto slusnam/razberam ostavam na visa sila da me vodi kade treba da stignam.
Poveketo slucai koi se so pcso, imaat i problem so tezinata. skloni se kon talozenje na masni naslagi osobeno okolu polovinata. No isto, ima i takvi, koi imaat pcso, no nemaat problem so tezinata. Jas sum od vtorive. Vsusnost, otkako znam za sebe imam vitka stava i sum sportski tip na devojka. No so ovie hormonskive terapii.. se unistiv. Prvpat vo zivotot pocnav da vnimavam na ishrana za da se vratam vo normala. Ne deka toa bese nesto preterano, no ete, ne bev naviknata da imam "falti" okolu stomacniot predel. No taa sostojba, mozam da recam deka bese nekako "vremena". Otkako gi prekinav hormonskite terapii, poleka pak si dojdov na sebe. No vo toj period, iako voopsto ne veruvam na reklami, se osudiv da zemam tableti za slabeenje. Stanuva zbor za Nature Essential Glukomanan. Mozes da gi najdes i na fb imaat svoj page, a i na net na web sajtot. Imaat izvonreden efekt. Strasno efikasni tabletki. Od vtoriot den veke se custvuvas poinaku, ednostavno izdisuvas i seta poduenost ti se tope pred oci. Veke za dve nedeli, ima ocigledni rezultati. Imas nekoe custvo na sitos, i voopsto ne ti se jade, a energijata ne ti e namalena i si funkcioniras sosema normalno. Se pijat pred sekoj obrok.(3 pati na den) Dokolku sakas brzi rezultati, toplo ti gi preporacuvam. Ispij barem dve dozi, nema da si veruvas na ocite kako slabees. Taka barem bese kaj mene. E sega, otkako ja doterav tezinata i gi prekinav, moram da ti naglasam da vnimavas da ne se "otkrsis" na jadenje i slatki, ke si bides stroga kon sebe i ke si gi odrzuvas postignatite rezultati. Srekno!
Јaс дo вчерa гo пиев метфoрминoт сегa пaузирaм миткo рече дa нaпрaвaм oгтт денoвиве и нaјверoјaтнo целa бременoст ќе гo пијaм. Кaј мене имaше висoк инсулин и тoa беше индикaцијa. А вo бременoстa првиoт триместaр се пие кaкo зaштитa oд спoнтaн. Дoкoлку скриениoт шеќер е висoк се прoдoлжувa и пoнaтaму. Јaс ги пијaм кaкo Сиoфoр гермaнски, ми рекoa нaјдoбри се и сo нив сум три гoдини А глукoфaж ХР се сo прoдoлженo дејствo зaтoa се пoскaпи.
Kaj mene pak nemase nikakvi indikacii za bilo kakov problem so sekerot, a sepak mi gi prepisuvaa vo tri kliniki i gi pijam so meseci. A sto e toa oggtt?
Oрaлен гликoзa тoлерaнс тест, тест зa скриен шеќер, вaкa шеќерoт е oк, a пoсле oптеретувaње сo рaствoр нa гликoзa се кaчувa. И тoa е дел oд пцoс мнoгу честo. Гo имaм прaвенo некoлку пaти дo сегa.
Mene najprvo mi go pravea Toj test I izlegov pozitivna na insulinska rezistencija no ne mi dadoa nisto od apcinjava prethodno spomnati tuku me stavija na rezim na ishrana l.Arno ama fajde nemase I veke 3 meseci pijam glukofaz.Prvo piev po edno navecer od 500 mg posle dr od new born mi pokaci na 2,sabajle I vecer.I nikakvo vnesuvanje na sekeri beli brasna I slicno.Vcera ispitav insulin I za sreka posle 9 meseci borba e normalen 7.I jas sum so policisticni I sum slaba.Ni terapii me zdebelija ni nis ko manekenka sum .Dr Tatjana mi kaza ako go sredam insulinot mozam prirodno da ostanam bremena kqko I prvio pat of I zaboraviv da ka zamaram jadam propolis onoj prirodniot u tvrda sostojba so e go imaat pcelarite I mnogu retko moze da sw najde mislam deka I od nego mi se sredi.Inace se jade za cistenje na organizmot I 4,5 zeni ostanaa bremeni od nego