Izvini vaka kaj koj dr si?. Prvo zal mi e sto beta pre niska I jasno e deka nema nisto . Apsurdno e da.primas hormoni na toj rezultat. Jas sekogas na 7/8 den pravam bhc ako e 0 prekinuvam so terapija. Kaj Dimitrov sum i na 0 beta ne mi vika prodolzi.so terapija. Nemozam da ti kazam sto da pravis no terapijata koja ja primame ne naivna. Na tvoe mesto za da bi bila.spokojna bi napralila utre uste eden test. Ako 12den e 0 osven cudo drugo nema. So srekja ❤️
Devojki zdravo Pravev transfer, denes 5 ti den racunajki go i denot na transferot No me zagrizi toa sto pred 2 dena nastinav i imam suva kaslica, 2 dena kaslam bez prestan. Se plasam deka od tolku kaslanje moze da ne se zadrzi embrionot. Ste imale vakva situacija?
So sreka mila! Site da se oplodat vo blastocysti I prviot transfer da ti bide uspesen. Inaku jas imav tri neuspesni trenaferi so po dve blastocisti, a dva uspesni so po eden embrion. Ne stasav do raganje ama pak imase implantacija. So nekolku doktori sho se konsultirav mi rekoa deka koga e blastocysta podobro e edno.
Jas. Ama imam istotija. Imam vadeno cista na jajnik vo 2009.vo 2014 miomi. Vo 2021 pak cista i miomi i histeroskopija. Edna neuspesna bremenost po priroden pat. Imame dobar spermogram. Na 12 septemvri podnesov dokumenti na 28 septemvri mi bese odobren.
Јас на 17.08, ама снимка од хсг нели не бараат, јас не им ја доставив и не ми побараа дополнително. А дали со дополнителни документи што бараат ќе важат и на тие што им поминал рокот? Одговор добив негде Септември да доставам дополнителни документи, еве 5-та недела уште чекам. На некои документи рокот им беше Октомври, па затоа ме интересира дали ќе бараат повторно да испитувам затоа што доставив дополнителни документи и фактички на другите истекува рокот, многу се чека од фондот и се губи време.
Јас поднесов со упат од матичен гинеколог, и ми пиша што дијагноза, тоа се тие трите обрасци, едниот го потполнува гинекологот, пишува дијагноза, става потпис и печат.
Ima dozvoleni sirupi, da se javis na lekar. Jas primav dva vida sirupi vo takva sostojba i imav uspesen transfer. Kontaktiraj go doktorot
Ne te razbrav, imas oplodeni ili ne? Zosto se kudis deka nema da imas oplodeni, zosto si nosis negativna energija? Nema pravila dali so poveke ili samo so eden embrion ima uspeh, najbitno e da e dobar embrionot i dovolno e eden. Jas ti preporacuvam kolku mozes da se opustis i da mislis na pozitivni raboti. So srekja i so lesno na transfer i poveke nasmevski, ne losi filmovi
Девојки,искуство ако имала некоја со цикло прогинова конкретно: докторот ми рече да испијам цело пакетче 21 таблетка,денес ја испив 18тата и добив. Нели е рано? Ви се има ли случено?
Mene mi se I'ma sluceno so poslednata tabletka Po 2h mi dojde ciklus. Da se javis kaj doktorot najdobro I da kazis.
Да два листа пополнувам јас (од кои едниот изјава, другиот со лични податоци за партнерите и еден матичната) и плус значи упат? На упатот ми стави дијагноза нели,молам за БПО и клиниката каде сакам да се изврши постапката...
3 се, и мене ми дадоа 2, кога бев кај гинекологот сестрата ми го испринта и третиот, ми пиша дијагноза и потпис и печат ми стави. Клиниката мене не ми ја пиша, се уште незнам каде, а и не ме ни праша.
Мене тоа ме плаши дали воопшто да го дадам упатот, пишува за приватна клиника,да не им боде очи дека не е за ГАК...
Мене само дијагноза ми пиша, нигде не пишува на која клиника. И доле има потпис и печат од гинекологот.
Па да ова е само образецот "предлог" од матичен,јас имам плус упат некаде прочитав дека треба ама незнам баш дали да го носам...