Епа ок тогаш, ме збуни, на ГАК не ни знаев дека прават. И јас Њу Борн сакав, ама се предомислувам. Трајковски воопшто не беше заинтересиран, си кажувам мое искуство.
Па незнам ни јас дали прават на ГАК искрено,ми дојде логично да прават затоа што сепак ова иде преку фонд, преку државата,плус инсеминации и слично се на ГАК ова приватниве као втора опција,што знам. Иначе Трајковски мене ми легна на срце некако , многу мил ми се виде и одма алудираше за инвитро,ќе видиме како ќе биде јас прво здравје боже да стигнам до таму
Сега се јавив во фондот, ми кажаа незнаеле ништо, само преку маил да ги контактирам. А ти се уште не ги поднесе документите?
Упатот од матичниот за клиниката го земаш откако ке добиеш ваучер. За ваучер носиш два образци, едниот го пополнуваш ти, другиот матичниот. Не се бунете, одете кај матичниот тој ке ви објасни.
И приватните клиники имаат дог со Фонд, затоа ваучерот можете да го искористите кај сакате. Сеедно кога поднесувате док до Фондот за ваучер, не ви бараат инфо каде ке го користите ваучерот.
Па вчера бев да ми го потпише образецот и самата ми даде упат хахаха ни матичните не знаат најверојатно затоа што самата ми даде упат ..
Bash mi e zal...Ti posakuvam uspeh vo najkratok period...vo koja nedela imase spontan I razgovarase li so doktorot za pricinite?
А нели 3 обрасци се, едниот се пополнува со мои податоци и на сопругот, вториот изјава јас пополнувам и третиот гинекологот.
14 izvadeni jajce kletki od koi sega mi javija 13 bile zreli a 9 oplodeni i bile vo red deneska.Utre pak ke mi javat? Dali moze da zapre razvivanjeto na oplodenite?
Toa nikoj ne go znae nitu moze da znae, kje bide se vo red samo daj si pozitivna misla oplodenive treba da se razdeluvaat vo smisla da stanat paren broj sest kletochni osum kletochni.. dzabe se zamaras opusteno samo kje bide dobro
Да баш така е,како што пишав и јас погоре. Три листа се,а јас веќе го земав и упутот плус кој што ќе ми требал отпосле,ако ми одобрат ваучер