Девојки здраво .. прв трансвер денес во Ре Медика.. ми дадоа да примам клексани .. каква е процедурата за рефундирање на средства за клексаните? Дали мора извештај од трансфузиолог или може и од ГАК да ми напишат ..? Сето ова е ново за мене ..
Поим неам...матичната сама ми го даде,јас секако прв пат се среќавам со оваа постапка и нормално не знам се баш како иде процедурата а матичната би требало повеќе од мене да знае ... најверојатно...не знаеме се затоа и овде комуницираме се прашуваме ...
Vo April imav miset vo 11ta nedela, a sega 5ta nedela. Pricina embrionite. Do sega imam transfer na vkupno 8 embrioni i nitu eden ne fati kako treba Jas se spremav za ivf vo Praga, ama si rekov aj uste edna sansa da si dadam ovde I ovaj pat definitivno zavrsena sum so Mk.
Упат до клиниката каде ке правиш ивф? Па ке истече додека да земеш ваучер. Пак ке бараш нов после. Ама не му ја мисли сега. Да дојде ваучерот, па администрацијата ке се среди
Па што ми дава тогаш,божееее ја викам ни самите доктори не знаат што прават ....и тоа што викаш прво да успеам да добијам ваучер па после најверојатно полесно ќе биде некако ова собирање документи, резултати, термини за прегледи плус притисок од работа за смени некако многу на товар ми дојде...
Не знам што да кажам а да не е од оние темплејти што ги слушам секојдневно. Ти посакувам успех, каде и да го најдеш. Да нушкаш поскоро
Да, знам. Ем ако прв пат собираш, се е ново и стресно. Ама не му ја мисли за глупостите на системот. Поднеси си док, земи си ваучер и после се ке се организираш. Ке се најде и термин за преглед што ти одг и слоб ден и боледување. Се се средува. Да можеше само главата да не мисли ...
Мене ми дадоа од фондот 2 обрасци, кога отидов кај гинекологот да ми пополни, сестрата ми побара уште еден, немав и ми го испринта, ај како и да е ги однесов, па ми бараа дополнителни документи, и уште си чекам.
Прв пат да...се трудиме колку што можеме двајцата да бидеме позитивни ама тоа е што е, некако не веруваме сеуште дека дојдовме до овде уште на 17 години возраст си имавме смислено имиња за децата а еве не сега после 17 години заедно за инвитро се нервираме...
Pa zatoa shto se e veke ispitano I pokrieno, site prst vo embrionite (kvalitet, hromozomski abnormalnosti). Odgovorot im e “takov e bil embrionot, blastocista e ama nasite embriolozi nemozat da vidat mnogu raboti”. Pa se nadevam za vtoro ke ima I kaj nas PGT.
Mnogu rano si go napravila ama sepak pokazuva deka nesto ima Pocekaj uste 2 dena i ispitaj si beta Ti posakuvam sreka i uspesno da bide
Imas li nekakvi simptomi? Kaj mene e 6 ti den od transfer (racunajki go i denot na transferot) i nekako od vreme na vreme osekam tapa bolka, no samo koga ke napravam pogolem napor inaku nisto
I jas osekam tapa bolka ama vo polovinata mozebi oe lezenje ,i toa sto vcera imav malce epten kafeav iscedok ..imam i bolki od vreme na vreme vo jajnicite pa ke vidime