Здраво според резултативе ни беше кажано дека бременост ќе биде постигната само со донирани јајце клетки од што било толку високо фсх докторот рече нема потреба ни од амх да се направи.. Ваше мислење,фала ви однапред
Navistina e visoko FSH, no sepak spored mene napravi si i AMH za sekoj slucaj Okolu 5000-6000 den mislam deka bese Da ne tibe krivo odposle deka ne si ispaitala
Pravat na svezi. Na zamrznati moze ama treba da gi odmrznat, da napravat biopsija i pak da gi zamrznat a sansite da przivee embrionot se mali. A isto taka testiranjeto ne e e vo Mk tuku zavisno od koja klinika, primer Sistina prakaat vo Turcija. - Jas taka znam. Ova mi e kazano od embriologot licno, pred tri nedeli.
Znam deka e na svezi,ne razbrav deka si so zamrznati,i new bprn pravat vo turcija a plodnost znam deka pravat ama ne znam kade
Jas mila bas radi tie pricini promeniv klinika i direkt Ceska... nemoze da gledas deka pukat folekulite i namerno so 1 me pustas na punkcija samo parite da gi opravdas i zemas... prethodnite inf taka vo 5 nedela spontan,embrionot kriv....a 690 evra plativme za celosna kontrola I ispituvanje na 2ta embriona se drug kriv samo oni ne...
Колку време трае? Колку време се задржуваш во болница? Некои нус појави, нешто чудно да осеќаш од инфузијата?
Јас сум ист случај како тебе, и AMH 0,10 тоа е многу ниско. Да се проба со сопствени. Јас со исти резултати пред 1,5 бев природно бремена но 9та недела киретажа, ембрионот не се развиваше за жал. Ќе се бориме до целта!
Се подготвувам за ИВФ долг протокол. Почнав со микрогинон , еве 2. ден боцкам супрефакт и настинав . Дали смеам парацетамол да земам? Во мај имав ИВФ со замрзнати и тогаш исто ми се деси , кашлање ...незнам кој месец да одберам веќе
Zencinja denes mi javija od 9 oplodeni vcera denes imam 11 ,sto znaci dve junacinja se dorazvile.Mi kaza embriologot super se utre punkcija.Drugite planiram da si gi zamrznam.Kolku otprilika e cenata za zamrznuvanje vo njuborn? Srekna sum.
Bravo! Toa e super brojka! Za zamrznuvanje i jas plativ 24000 pred 3-4 meseca. Jas pravev krio transfer i mi pobaraa uste 13000 za odmrznuvanje.
Ne sum znaela, jas pred nekolku godini privatno go ispituvav Kako i da e sovetot mi bese da si ispita amh Odlicno sto ima za 250 den , jas se iznadavav pari privatno za ispituvanja
Јас по првиот трансфер исто. Пиј лимони цедени, витаминот Ц ти е важен. И чај од бел слез е супер за кашлица, мене мнг ми помагаше. Волнени чорапи на нозете обавезно. А за парацетамол да го праша док најубаво. Со лесно!