Zavisi od kolku jajce kletki se izvadeni i kakva punkcija bila. Ako si imala povekje jajce kletki i so anestezija, togas utresniot den ke ti treba odmor zasto ke imas pomalku bolki. Ako imas samo 2-3 folikuli punktirani, ne ti treba odmor
Bev so anestezija so izvadeni 14 jajce kletki,imam uste tapi bolki vo jajnicite no ne e strasno,jas si bev na rabota utredenta.
На мажот ми му е препишан Spergin Q10 2x1 3 месеци за Asthenozoospermia, ама прескапи се луѓе, да не знајте некоја замена за нив по евтини со ист состав? Од Грција и Бугарија можам да земам ако има некои.
Devojki imam edno za neprijatno prasanje ..denes mi e 9ti den od transfer vcera imav bleda linija na test i cekam do ponedelnik za bthcg ..denes imav tvrda stolica i pokraj tecnata hrana .dali moze dq ispadnat embrionite ili nedaj boze da sum napravila nekakva belja help
Toa ti e od pokacen progesteron. Mene maslo od leneno seme mi mnogu pomagase za tvrda stolica. Probaj vo salata 3-4 lazicki moze ke ti pomogne i tebe.
ne se grizi tvoeto veke e fateno i testot ti e pozitivno Jas ne sum tolku hrabra da napravam test inaku ako e negativno ke se narusham ke cekam do sreda
Jas prv pat pravam test 4 god ne sum stignala do toa minatiot pat dobiv ciklus pred test za bthcg zatoa ovojpat nesto me kopkase ..ke vidime dali e vo red i pokraj toa sto imase bleda linija uste ne se raduvam
Изгледа добро, не се секирај.. направи си бета а за испаѓање, нема да испаднат од тоа што го кажа. Не е возможно, се е во ред, биди си мирна и радувај си се
Поздрав девојке, јел може неко ко је скоро подносио документа да ми разјасни - 2 спермограма треба од 2 различите институције или ипак не? Наишла сам на различите информације
Здраво девојки. Дали некој бил со дијагноза аденомиоза и каде и кај кој доктор правел оперативен зафат.
На клиничка со упат од матичен гинеколог толку е 250 ден. А на ГАК ми кажа матичната морало од таму гинеколог да ми даде упат, на клиничка немаат некогаш реагенси, јас 2x одам среќа имаа.
Здраво девојки, Имам останато Пролутекс со рок до 11 месец 2023. Ако на некоја од вас и се потребни нека ми пише ќе и ги подарам.
Mnogu e tesko koga ke vidi covek negativna beta hcg prvo invitro mi e, no nadez nema gubenje. Veruvav mnogu deka kje bide ama nisto. Sega ne znam kaj sum, definitivno psihicki covek da se vrati vo normala e mn tesko zdravstveno ne ni znam kako e, sega molam da si dobijam menstruacija. Prasanje do devojkite sto ne uspeale od prvo invitro, kolku vreme cekavte za vtor transfer bidejkji imame zamrznati embrioni ? i dali si dobivte regular? Sestrata vo new born mi rece da prekinam odma terapija i deka od 3 do 7 dena maks treba da dobijam. Poz do site, i so srekja i lesno na site sto cekate test ili doprva pochnuvate so transfer ..inace jas se zeznav sto premnogu ocekuvav i se nadevav, i go sfativ ova dosta seriozno. No, gledam ova bilo bukvalno iskusenie.