Da, dva spermogrami od razlichni institucii so razmak najmalku mesec ili dva meseci bea ne sum sigurna za periodot. Poz
Tesko e...bas mi e zal Ednakvo tesko mi bese mene i prviot pat i vtoriot pat i sedmiot ili osmiot pat (veke ne broev) No ke dojde den i koga ke uspees Jas nikogas ne mislev na neuspehot tuku posle nekolku dena (relativno brzo) ke se priberev i edvaj ja cekav slednata menstruacija i da pocnam so nova terapija. Bidi silna i pozitivna za sledniot pat
Ne se razocaruvaj ke bide,jas imam 2 neuspesni i sega se spremam za treto na spontan ciklus,pomegu prvite 2 imav 3 meseci pauza a so ova samo sto dobiv ciklus doktorot rece odime so spontan,e sega so zamrznati ne znam kako odi procedurata
Taka e mora da bilda covek pozitivna misla, drugo ne ostanuva. Blagodaram na poddrska. Site da ostaneme dobri vo dusata i razumot
Не се секирај, јас исто мислев ќе се породам, дури си реков ништо не бива од ова, нема шанси да се фати нешто, ама не испаднаа.
Koga praveshe kriotransfer,i zoshto ti pobaraa 13000den.za odmrznuvanje neli transferot e 40000denari?I jas ke pocnam da se spremam za kriotransfer sledniot mesec vo newborn pa da znam da se spremam finansiski
Nemoj da se grizis ovde ima devojki sto imaat nekolku obidi i uste ne se otkazuvaat ..i ja sum edna od niv i jas imav neuspesno prvo invitro iako se bese vo red ...mora da prodolzis so novi sili ... jas napraviv transfer posle 6 meseci dodeka se srediv ...
Se bockav so prolutex, i stom go preskoknav bockanjeto, vednas dobiv. Dr rece moze uste nareden ciklus kriotransfer, jas pockev dva ciklusa pa na tretiot pravev transfer. Se beshe ok, ama jas ne bev i teloto mi beshe istrosheno od bockanje se i seshto. Inaku ne se grizi, poveketo tuka sme imale prv pat. Nema otkazuvanje, ke dojde vistinskiot moment.
Систина беше мнг поскапо 880 евра мислам. Оваа цена во Њу борн, нема врска со бројот на ембрионите нели?
Ti blagodaram na poddrska, mi davate sila i pottik za ponatamu. Baram odgovori na mn prasanja, no mislam deka nema. Se e do prirodata na teloto, nauka e edno, no srekja i okolnosti odnosno organizam e drugo. Znaci da si ocekuvam regular da si dobijam denovive toa i najbitno. Ne znam kako da se iscisti telovo od glyposti sto bockav, znam citron i cveklo e dobro. Da prasam caj za detoks vo bilna apteka. Treba i potenje, odenje do vodno itn. Sto pobrzo dojde covek do normala podobro. Nemame dr care. Pozz i srekjno ponatamu***
Mene transferot mi go prifatija kako od vaucer. Napraviv hiperstimulacija i zatoa se prolongirase transferot. Mi naplatija za zamrznuvanje 24000 (toa ne go pokriva vaucerot) i pred transfer za odmrznuvanje 13000 (8500 odmrznuvanje i 2500 kako pregled nekoj)
Влегува во тие 6 месеца додека ти е важноста на ваучерот. Пример ако започнеш со процедурата после 1 месец откако ќе го добиеш ваучерот и после пункција добиеш хиперстимулација и паузираш пример 3-4 месеца може и да ти заврши важноста. Јас трансфер правев 3 и пол месеца после пункција. Среќа што денот кога го земав ваучерот веднаш почнав со терапија, така се поклопија коцките.