Здраво Ви пишав во ЛП. Јас имам потреба,доколку не се подарени би ви била благодарна доколку ми ги дадете. Денес ми е 3ти ден од трансвер и јас ги примам. Ви благодарам
Здраво на сите!Не сум нова на форумов, сега ќе правам трансфер на природен циклус после еден неуспешен.Закажан е за петок 03.11.Многу бев под стрес овие недела и еве сега во период на овулација една дамка розево кафено прокрварев.Си викам кој знае каков дисбаланс направив на хормониве.Знаело и порано меѓу овулација да ми се случи ова,кога сум по напната.Иначе како што пишував и порано се борам со анкциозност,сега некако и немам надеж дека овој трансфер ќе донесе исход.Иако хормоните беа во ред сите овие следења што ги имав деновиве.Извинете на долг пост едноставно ми требаше да пишам,се осеќам разочарано од моја страна
Mi bidna transferot vrativme dve,drugite ke gi zamrzneme.Daj boze praznikov da ni gi ispolni zelbite.Bile so mn dobar kvalitet Ve guskam. Kako se ponasavte posle transfer? Moze da si idam u wc normalno?
Mozes se najnormalno , samo gledaj da odmaras prvive 3 dena da ne se optegnuvas i napregas .drugo se najnormalno
Јас првиов трансфер гледав претежно да лежам и мирувам, од дома не искочив две недели и од што немав што да правам само на тоа мислев и си се притресував за глупости. Мислам дека за мене тоа беше најголема грешка што на следен трансфер нема сигурно да ја повторам. Сегде на нет што прочитав вика дури и не се охрабрува толку лежење. Нормално да се припази на кревање тешко и добро без преголем напор врз телото од аспект на вежбање, планинарење и сл, ама толку. На крајот на денот мислам дека најбитна е психата и што помалце ти ствара стрес, а тоа е индивидуално.
Jas so prethodnite transferi odmarav po 2 nedeli i uspeh pak nemase. Sega ovoj pat (veke mi e 8 mi den od transfer) samo 2-3 dena odmarav so lezenje, a ostanative najnormalno, odam i na rabota i po doma si rasfakam, i malo dete imam koe go nosam sekoj den do gradinka, na aktivnosti..znaci samo sto vnimavam da ne krevam tesko. Dali ke imam pozitiven rezultat ne znam, no korist od lezenjeto nekako ne vidov so prethodnite
Во целост се согласувам со тебе. Исто и јас, 2 трансфери по 2 недели од дома не излегов и завршија со биохемиска бременост. Ама кога си дома навистина стресот е поголем. Овој пат само 2 дена одмарање, третиот така-така и после тоа се вратив на работа и се друго најнормално. О времето ми поминува побрзо, на моменти дури и заборавам дека сум правела трансфер
Еве јас чекам да дојде ден за тест после крио трансфер па малце да си ја олеснам душата Мислам дека е редно време да сфатиме дека нема ништо што можеме да направиме дополнително веќе кога ќе се направи трансферот. Секаде во светот се препорачува ОДМАРАЊЕ првите 24-48 часа. Никакво заковување на кревет и лежење со денови. Буквално докторите тука сакаат да ни наметнат вина дека ако не успее ние имаме направено нешто погрешно. Водење според логика и според внатрешно чувство, ако ти се одмара одмарај, ако ти се шета шетај, нормално не да одиме во тератана или кросфит, меѓутоа нормален живот без стрес дали ако се накашлам нешто ќе се деси. Секако ни е стресен овој период и сите процедури, уште да си наметнуваме вина или да се затвараме сами во 4 ѕида ни фали. Според сите жени што поминале низ ова и сите искуства споделени јасно е дека нема правила.
Jas prvite 2 dena lezev, odev samo do toalet. Posle toa normalno si funkcionirav, samo ne krevav nisto… ne treba da usisuvas, da vleckas teski stolici (soprugot toa na rucek dzentlamentski neka ti namesti), I skali mi rekoa mene isto da izbegnuvam… proteinska hrana, shoto e mozno pomalku sol, tecnosti poveke… I pazi so caevite… Jas sum licnost shto pie mnogu caj i ne znaev deka caj od nane pravi kontrakcii na matkata… taka da ako si Kako mene pij si ovosni
Инаку цената за замрзнување на ембриони во Њуборн до 6 ембриони е 34.000 денари ако некој го интересира
Стварно е скапо.Јас незнаев тука пишаа дека е по 24.000 кога ми кажаа денес ми се сврте Но тоа е што да правиме