Бев вчера на ехо ама ништо не дознав. Докторот ме виде, стана, напиша нешто и брзаше, му се јавија за трансфер. Набрзина го прашав дали има фоликули, ми рече рано е. После сестрата ми кажа дека покрај трите ампули Фостимонот, вклучил и Мерионал една ампула. Така до петок, кога треба да проверам естрадиол и пак ехо. Но има еден проблем. Јас не престанав да крварам, денес ми е 8 ден. Не е обилно, ама воопшто не престана циклусот. Денес се јавив да кажам и утре ќе одам да ме види, а сестрата рече може ќе треба да се зголеми дозата. Зарем е можно да не реагирам на стимулацијата. Ако некој од вас имал слично искуство пишете ве молам.
здраво на сите како и вие така и јас секој со својата мака,благодарнос на тој што му текна да го отвори форумов за да можеме да си ги кажиме макиве и споделиме со некој што ги има.Никој нема да те свати и разбере овен тој што си ја има маката.Мене во јули ми направија операција ми беа загноени јајниците а ми ги извадија јајце водите, ми кажа дека ке мора со вештачко оплодување, дали некој го има овој проблем многу се изнапатив ми дојде како гром од ведро небо не можам уште да се опоравам а планирам во мај да почнам со постапката, за вештачко па ке видиме фала ви на сите и на сите ви посакувам од се срце да ви се насме лицето да сте срекни подрав
Mene pak dr.Tatjana od newborn mi gi prekina.. t.e. neznaese dali da prodolzam da gi pijam ili ne, pa na nagaganje mi gi prekina i rezultatot od spontaniot si go kazuva svoeto. Ziva se jadam zosto ne prodolziv da gi pijam na svoja raka, a imav procitano prethodno deka i vo bremenosta se prodolzuvaat... ama jas ajde doktor da slusam. Mozebi i ne e do toa, ama sekogas da ima nesto da te kopa posle toa.
Ич да не се секираш,моја колешка има близначиња без јајцеводи.Димитров од Систина вели само матка да има без се друго се може,така да среќно.
фала срцка како што пишувам така солзи ми течат, не можам да сватам како можеше мене ова да ми се случи сето тоа грешка на овие глупави доктори
Nemoj da si se nerviras bez potreba bilo pominalo daj boze so pobrzo da bide ke zaboravis na se. Tatijana ili e malku zaboravena ili deka pocetok neznam ama i kaj mene beae taka jas nieden vitamin ne piev no folna ne mi dade od kako se potvrdi pozitovniot test posle nekoe vreme sama mi tekna da.prasam i od togas pocnav so vitamini i za glukofas se javiv da prasam dali da gi prekinam ona ne nk znaese deka mi gi dala mi veli da sum prasala kaj so mi gi dale...ima mn greski ama eve fala mu na gospod bidna taka trebalo da bide
Не се јадосувај, знам тешко е. Исплачи се, а после крени глава и само напред има успешни приказни без јајцеводи. Баш како што кажа Делфина, важно матка има. Ќе биде добро, мора да биде.
И првиот пат ги пиев не ги прекинав па се случи тоа што се случи, исти случај бев како тебе, цело време имаше крварење во темна боја и знаев дека нема да го биде не е до метформинот не се нервирај за нареден пат ќе си знаеш дека треба да ги пиеш цело време и готово.
[QUOTE="Belabelinakinder, Можеби е грешка но некогаш и мора,тоа на лицеместо одредува тој што те оперира доколку утврди дека ја имаат изгубено функцијата и се премногу оштетени.Обично пред да те оперира треба да ти каже докторот..ама никој не те подготвува како што треба,се некако им се брза и само ко бројки не гледаат. Кога веќе се е завршено ќе си речиш божја промисла и продолжуваш понатаму...Со лес да е те охрабрувам да не се разочаруваш,доколку си помлада верувај може и многу скоро да се изненадиш пријатно.
Здраво, јас сум нова на форумот. Сакам да знам дали некоја имала некакво искуство со др. Органџиски во Штип. Одам на прегледи и испитувања кај него и се подготвуваме полека за инсеминација. Па сакам да слушнам и некое ваше искуство на во врска со тоа, некој коментар за докторот. Ве молам за одговор. Поздрав